0'dan TYT için nasıl bir çalışma düzeni yapılmalı?

800637

Femtopat
Evet konu başında olduğu gibi başlıyorum. 10. sınıf bitti ve yaza geldik, yaz bitince 11 olacağım. Göz için geç bile kaldım sanırım. Meslek lisesinde okuyorum, bunu bana 9'da anlatmadı kimse ve bölümüm bilişim. Bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorum, bunun için temelden başlayacağım. Kaynak ve izleyeceğim videolar var, bunlar TYT yaza kadar tamamlayabilir miyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.
İlk olarak kendime seçtiğim kaynaklar nasıl sizce?
  • Bilgi Sarmal TYT Türkçe.
  • Dil bilgisi hız ve renk TYT.
  • Arı Yayınları Paragraf'ın Ritmi.
  • Antrenmanlarla Matematik 1(30 günlük ben bunu 10 günde bitirip 2'yi arkadan aktifi de çözerken 2 sipariş edeyim mi?)
  • Aktif Matematik 0'dan TYT.
  • Acil Problemlerin ilacı.
  • Aktif Geometri 0'dan TYT.
  • Biyotik biyoloji.
  • 345 fizik.
  • Benim Hocam TYT kimya.
  • Sosyal Bilgiler konu özeti Apotemi.
  • Coğrafya el kitabı Limit.
Sosyalde sadece konu özet çalışacağım 20/20 yapmak için soru gerek yoktur bence.

İzleyeceğim videolar:
  • Matematik RM matematik(0'dan kamp)
  • Türkçe Rüştü Hoca (0'dan paragraf, dil bilgisi ve diğer konular da.
  • Geometri merkeze teğet (0'dan geometri)
  • Biyoloji (Dr. Biyoloji, 0'dan)
  • Fizik(Fizik Finito 0'dan)
  • Kimya benim hocam.
  • Sosyal gerek yok bence.
  • Coğrafya (Coğrafya'nın Kodları 0'dan TYT)

Sizce yeterli olur mu başlangıç için? Bunları Temmuz sonuna kadar bitirir miyim? Düzenli olarak çalışacağıma ne olursa olsun söz veriyorum.

Kitap seçimleri başlangıç için az çok iyi. İyi bir yerde bilgisayar mühendisliği istiyorsanız çok iyi çalışmalısınız. Benim hocam kimya yerine orbital alın. Rehber matematik yerinede başka kanal bulun hocam.

Merhaba başlık yanlış yazdığım için ban yedim 1 saatliğine.
Bir düzenleme yaptım temelden.
TYT Türkçede sadece Bilgi Sarmal çözüp geri kalan da deneme.
Her gün paragrafin ritmi.
TYT mat için de antrenmanlarla matematik 1 10 günde bitirip 2.cozucem ondan sonra karekök 0
Geometri için ise aktif 0'dan geometri.
Sosyal için sadece.
Apotemi konu özeti ve soru bankası sonrası sadece deneme ama soru bankası almakta karararsizim.
Kimya orbital önerirsiniz sadece o kaynaktan çözüp geri kalani deneme çözsem olur mu ben meslekte 9 sınıf kimya okumuştum.
Biyoloji biyotik biyoloji hiç sevmiyorum yapamıyorum.

Dil bilgisi eklemedim gerek yok diye 1-2 tane soru çıkıyor.

Şimdilik bunları alsam olur mu sizce.
Ve rehber matematik kanali bence güzel zaten yarın 0'dan matematik kampı varmış.

TYT Türkçe de tek kitap olmaz hocam. 11. Sınıfda yaklaşık 6-7 kitap bitirmiştim ben Türkçe için. Dil bilgisini de boşvermeyin. Bazı seneler az soru gelebiliyor ama daha fazla da gelebiliyor. Kitap işi için Bilgi sarmal orta seviye güzel kaynak. Bilgi sarmaldan sonra Limite geçin. Limit bittikten sonra Limit Türkçe denemesi çözün. Bu arada hazır yaz gelmişken ve de daha sınava 2 sene varken mutlaka kitap okuyun. Özellikle felsefi kitaplar. Okulunuzda felsefe hocanız varsa tavsiye isteyin. Konu da açabilirsiniz yardımcı oluruz. Matematik için karekökden sonra daha orta seviye kitaplara geçin bilgi sarmal 3d gibi. Kapanışı da orijinal ile yapabilirsiniz. Sonrası branş denemesi. TYT adına orbital çok güzel kitaptır. Ama tek başına yeter mi orası size kalmış kimya bilginizi bilmiyorum. Kimisine yeter kimisine yetmez. Baktınız kimya netleriniz iyi deneme çözmek yeterli olur. Ama kötü gidiyorsa mutlaka bir kitap daha çözmelisiniz. Biyolojiye kafanız basmıyorsa sizin için eziyet olacaktır. Test değil mantık yürütmeye dayalı bir ders maalesef. Onuda nasıl anlayacağınız size bağlı. Okuyarak, yazarak, dinleyerek... Hangisi size daha iyi geliyorsa onu yapıcaksınız.

Ek olarak; söylemeyi unuttum eğer zaman varsa bilgi sarmaldan sonra 3D Türkçe çözülebilir çünkü limit piyasadaki en zor Türkçe kaynağı.

Son düzenleme:
Hocam peki geometri?
Geometri adına başlangıç seviye kaynak çözemedim maalesef hocam ama muhtemelen bu aktif matematik tarzı kitapların geometri versiyonu da vardır. Daha ileri seviye için piyasada çözebileceğiniz en iyi kaynak Orijinal geometri diyebilirim. Çıkmış sorular vs çok güzel kitap. Bu arada hocam mümkünse bahsettiğim kitapları ve de kendi bildiğiniz, duyduğunuz kitapları şehrinizde varsa bir kitapçıdan inceleyin. Eğer işler kitapevi varsa oradan bakabilirsiniz. Fiyatları web ile aynı hatta bazen daha ucuz oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı