0'dan vücut geliştirmeye nasıl başlanmalı?

Froster_xx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 175 60 kilo bir çocuğum. Yaşım 18 düzenli olarak spora başlamaya karar verdim fakat bu konu hakkında bilgim gerçekten 0. Nasıl beslenilmeli işte her gün antrenman mı yapılmalı, her gün antrenman değilse nasıl bölünmesi gerekiyor? Pazartesi salı göğüs+kol çarşamba omuz vesaire tarzında nasıl program uygulamam gerekiyor. Kreatin nedir? Bu tür konularda bilgim 0. YouTube'dan baktığım zaman kimsenin çok detaylı anlatamadığı gördüm ( en azından kısa bir araştırmam sonucunda) bu yüzden sizden 0'dan başlayacak birisine yani bana kanal önerisidir veyahut sizin tavsiyelerinizdir bunları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Sizin sıfırdan başlarken yaptıklarınızı, bana tavsiyeleriniz nelerdir?

Yemek ye Haftada 1-2 gün kardiyo yap ve 1-2 hafta kendini zorlama Sonrasında kendine program oluştur ve BAS

Kısa keseyim : yaşın ve boyun itibariyle yüzme ve/veya basketbola gitmeni tavsiye ederim. 23-24'ten sonra fitnesse yönelirsin.

Bu adamda yani giderdi GPT'den bakardı ne gerek vardı bu kadar zahmete

Yemek ye haftada 1-2 gün kardiyo yap ve 1-2 hafta kendini zorlama sonrasında kendine program oluştur ve bas.

Yukarıdaki arkadaşın önerdiği programı nasıl
Göğüs + triceps:
Bench press: 4 set X 8-12 tekrar.
Incline dumbbell press: 3 set X 8-12 tekrar.
Chest dips: 3 set X 8-10 tekrar.
Triceps pushdown (cable): 3 set X 10-15 tekrar.
Sırt + biceps:
Deadlift: 4 set X 6-10 tekrar.
Lat pulldown (veya barfiks): 3 set X 8-12 tekrar.
Seated row: 3 set X 8-12 tekrar.
Barbell curls: 3 set X 8-12 tekrar.
Dumbbell hammer curls: 3 set X 10-15 tekrar.
Omuz:
Military press: 4 set X 8-10 tekrar.
Lateral raises: 3 set X 12-15 tekrar.
Front raises: 3 set X 12-15 tekrar.
Plank: 3 set X 30-45 saniye.
Russian twist: 3 set X 20 tekrar.
Bacak:
Squat: 4 set X 6-12 tekrar.
Lunges: 3 set X 8-10 tekrar (her bacak)
Leg press: 3 set X 10-12 tekrar.
Leg curl: 3 set X 10-12 tekrar.
Calf raise: 4 set X 12-15 tekrar.

Hocam GPT'ye sormuş onu sizde yazın oda der zaten aynısını

Önem sırasında yapman gerekenler

Diyet
Doğru Çalışma
Uyku

Tavsiyem min-Max etmeye uğraşmak yerine düzenli yapabileceğin bir sistem ile ilerlemen.

Herkes ilk hafta 7 gün gidebilir ama kimse buna 360 gün devam edemez mesela. Zaten etmesinde

Güray Aydın, Ege Fitness vs. izleyin. Ağırsağlam da izleyebilirsiniz ama başlık koyma şekilleri rahatsız edici. Biraz ilgi için değişik değişik short videolarına denk geliyorum. Ege Fitness başlangıç için yüksek ihtimal daha iyidir. Aşağı yukarı temel prensipleri kavradıktan sonra Güray Aydın izleyebilirsiniz. Şuan da izleyebilirsiniz ancak anlamanız zor olabilir.

Tamamdır aga ama bu kanallara baktığım zaman videolar çok karışık düzensiz ve temele hitap eden kısımları çok az bilmiyorum bana mi öyle geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…