Mythia
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- GPU: Asus Rog Strix 1060 6GB
CPU: Ryzen 5 7600X
MB: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG Lancer RGB 2x16GB 6000MHz CL30
SSD: Samsung Evo 980 M2 500GB
HDD: WD Blue 1TB 7200RPM
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze
Kanka 3 4 sene aktif yaptım yaşadıklarımı baz alarak önerilerimi söyleyeyim
- İlk olarak başlangıç seviyesi bir program bul. Tavsiyem ilk 1 2 ay haftada Full body program bulup haftada 3 4 gün git.
- Bulduğun programdaki hareketleri tek tek YouTube'dan izle ve iyice kavra.
- Salonda hareketleri yaparken vücudun alışkın olmayacağı için formun tutana kadar gerçekten düşük ağırlıklarla çalış. Komik duracak diye korkup ağırlık arttırma. Ben mesela ilk başladığımda gereksiz ağırlık yüzünden arka omzumu yırtmıştım.
- Mümkünse hareketleri yaparken bir yandan da aynadan kendini izle formunu sürekli kontrol et. Varsa arkadaşından veya salon hocasından da yardım isteyebilirsin.
- Hareketlere iyice alışıp formunu da oturttuktan sonra ağırlıkları öyle ayarla ki o hareketteki setlerin son tekrarları çıkmayacak gibi hissettirsin ve zorlayarak tamamla.
- Set aralarında çok uzun bekleme mümkünse 30 saniye 40 saniyeyi geçmesin. Hareket araları da 2 dakikadan fazla tutmazsan iyi olur.
- İlk 2 3 ayın bitmeye yakın benim en çok verim aldığım program olan push pull legs düzenine geçebilirsin. Her bölgeye ayrı ayrı hareketler yapıp daha fazla odaklanmanı sağlıyor fakat salona gittiğin gün sayısı artıyor.
- Beslenmeni ve uykunu düzene koyman lazım yoksa emeklerin boşa gidecek. Bunun için de çok kasmana gerek yok günlük alman gereken protein miktarını alsan yeter. İlerleyen aylarda zamanla zaten araştırdıkça oturtursun her şey bir anda olmuyor.
- Ağırsağlam, Ege Fitness, Fit Yemek, Barış Okan Belovacıklı yabancılardan ise vücut ağırlığı ile antrenmanlar için Chris Heria önerebilirim.