"0x0000001a" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

cocal

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 16gb 3600Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston 120gb ssd
Ekran kartı
Gtx 1060 3gb
Anakart
B450m s2h
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar,
Sistemi yeni topladım birkaç defa mavi ekran hatası verdi çok üzerine düşmedim ama artık can sıkmaya başladı.

Windows Memory diagnostic tool ile RAM testi yaptım herhangi bir hata ile karşılaşmadım.
BIOS güncelledim en son sürümü yüklüdür, BIOS'tan XMP'i aktifleştirdim çünkü RAM frekansları 2333MHz geçmiyordu.
Yalnız default 2333'te kullandığımda da hata aldığımı hatırlıyorum.

Dosya Ekleri

• mini.txt
    1,8 KB · Görüntüleme: 259
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP'yi seçmek yerine gerekli voltaj ve frekansı elle vermeyi denediniz mi? Denemediyseniz deneyip sonuçları bizimle paylaşmanızı isteyeceğim. :)

XMP'yi seçmek yerine gerekli voltaj ve frekansı elle vermeyi denediniz mi? Denemediyseniz deneyip sonuçları bizimle paylaşmanızı isteyeceğim. :)

XMP kapalı şekilde deneme yaptım tekrardan mavi ekran verdi. Hiçbir şekilde anlam veremdim. Memtest ile mi RAM'leri test edeyim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, test edebilirsiniz ki zaten test etmekten zarar gelmez. Sonucu bekliyorum :)

Sıkıntı büyük sanırım, 60 tane error verdi.
Yani burada iki ram de sorun olduğunu nasıl anlayabilirim? tek tek mi test etmek gerekiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

20220219_002417.jpg
20220219_024106.jpg
20220219_024400.jpg

Evet arızalı olanı bulmak adına birini çıkarıp diğerini test etmeniz gerekmekte. Sorun da şimdi belli oldu zaten, arızalı olanı bulup onu çıkarıp sistemin durumundan bizi de haberdar ederseniz sevinirim.

Garantileri devam etmektedir. 2 adet g.skill 3600 cl18 mevcut garantiye vermem gerekiyor sanırım bu durumda ikisini de mi yoksa tek versem olur mu?
Silgi ile silmek fayda eder mi oksitlenme varsa

Technopat Haberler

Geri
Yukarı