Oyun için en iyi Linux dağıtımı nedir?

Evet o normal. Bu arada Linux tarafından ciddi bir performans beklentiniz olmasın. GPU'nuz Vulkan'ı desteklese de desteklediği sürümü eski.
Windows 10 pro kullanmakdan iyimidir ben linuxa güvenilirlik açısından güveniyorum

Evet o normal. Bu arada Linux tarafından ciddi bir performans beklentiniz olmasın. GPU'nuz Vulkan'ı desteklese de desteklediği sürümü eski.
İlk önce dual boot yapıp sisteme bakmam lazım hoşuma giderse devam linuxdan

Archinstall scripti ile herkes kurabiliyor artık. Arch'da da o kadar optimize yapmaya gerek kalmadı, Protonup-qt ile halledilebiliyor.

CachyOS ve bazzite ile vanilla Arch arasındaki fark Proton-ge'den ibaret değil. Ciddi Kernel modifikasyonları yapıyor adamlar. Cachyos ekibi her x86_64 versiyonu için ayrı derlenmiş repoya falan sahip. Evet bunlar büyük farklar değiller ve elle yapılabilen şeyler ama cachy ve bazzite bunları benim yerime yapıyorken niye gidip archla uğraşayım ki?

Windows 10 Pro kullanmakdan iyi midir ben Linux'a güvenilirlik açısından güveniyorum

İlk önce Dual boot yapıp sisteme bakmam lazım hoşuma giderse devam Linux'dan

Bana kalırsa iyidir. OpenGL oyunlarında falan daha iyi performans alma ihtimaliniz var.

CachyOS ve bazzite ile vanilla Arch arasındaki fark Proton-ge'den ibaret değil. Ciddi Kernel modifikasyonları yapıyor adamlar. Cachyos ekibi her x86_64 versiyonu için ayrı derlenmiş repoya falan sahip. Evet bunlar büyük farklar değiller ve elle yapılabilen şeyler ama cachy ve bazzite bunları benim yerime yapıyorken niye gidip archla uğraşayım ki?
İkisi de Arch tabanlı. CachyOS daha özelleştirilmiş. Yani oyun için ayar yapmanıza çok gerek kalmaz, Arch'da ise en minimal ayarlarda gelir. O ayarları sizin yapmanız beklenir. Ama minimal bir dağıtımdır, siz istemediğiniz sürece hiçbir şey kurulmaz.
Cevabı bu yazıda vermiştim.

Destek sonunu dert ediyorsanız LTSC kullanabilirsiniz. Gizliliği kastediyorsanız Linux kesinlikle Windows'tan öndedir.

Hocam bugün birkaç konuda gördüm. LTSC kullanıcıları da destek kesildi mesajı almışlar. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Destek sonunu dert ediyorsanız LTSC kullanabilirsiniz. Gizliliği kastediyorsanız Linux kesinlikle Windows'tan öndedir.
Ltsc yaptım ama ne yazık ki kötü Beğenmedim bazı uygulamalar ne yazık ki lot desteklemediği için geri Windows 10 proya geçtim teşekkürler

Ltsc yaptım ama ne yazık ki kötü Beğenmedim bazı uygulamalar ne yazık ki lot desteklemediği için geri Windows 10 proya geçtim teşekkürler
Bide şu pop OS çok çıkıyor önüme balon gibi geliyor sizin düşünceleriniz nedir heleki Yusuf İpekde görüyorum

Bide şu pop OS çok çıkıyor önüme balon gibi geliyor sizin düşünceleriniz nedir heleki Yusuf İpekde görüyorum
Dünden beri linux dağıtımı arıyorum hangisi iyi diye nobara kurdum bu sefer aşırı yavaş çalışıyor cmdden ayar falan çekmeme rağmen Windows 10 pro dan daha yavaştı

LTSC yaptım ama ne yazık ki kötü Beğenmedim bazı uygulamalar ne yazık ki lot desteklemediği için geri Windows 10 Pro'ya geçtim teşekkürler

Bir de şu Pop!_OS çok çıkıyor önüme balon gibi geliyor sizin düşünceleriniz nedir hele ki Yusuf İpek de görüyorum

Pop!_OS daha betada. Son kullanım için henüz uygun değil. Erken testlerde selefinden daha iyi performans gösterdiğini söyleyen testler gördüm ama tam sürüme çıkmadan bir şey demek zor.

Pop!_OS daha betada. Son kullanım için henüz uygun değil. Erken testlerde selefinden daha iyi performans gösterdiğini söyleyen testler gördüm ama tam sürüme çıkmadan bir şey demek zor.
O zaman hocam şöyle ki en iyi seçenek bazzite 2.secenek cachy OS eğer ki doğru dediysem şimdi bazziteyi laptopa kurayım.

Rufusdan direkt flash belleğe ordan direkt laptopa boot etsem olur değil mi arkadaşlar

Rufusdan direkt flash belleğe ordan direkt laptopa boot etsem olur değil mi arkadaşlar

Son düzenleme:
O zaman hocam şöyle ki en iyi seçenek bazzite 2.secenek cachy OS eğer ki doğru dediysem şimdi bazziteyi laptopa kurayım.

Rufus'dan direkt flash belleğe oradan direkt laptopa boot etsem olur değil mi arkadaşlar

Rufus'dan direkt flash belleğe oradan direkt laptopa boot etsem olur değil mi arkadaşlar

Rufus yerine Ventoy kullanman daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı