Minecraft oynuyordum, birden dondu. 3 saniye kadar sonra MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım. Tekrar açtım, bu sefer ise 0xc000021a mavi ekran hatasını aldım. Son durum ise şu: Güç butonuna basıyorum, fan dönüyor ama siyah ekran. Yani sanki bilgisayar kapalıymış gibi görünüyor. Bu yüzden minidump dosyalarını paylaşamıyorum.
0xc0000021a yani WINLOGON_FATAL_ERROR hatası; bozuk Boot konfigürasyonları, bozuk OS dosyaları veya disk arızası sebebiyle oluşur.
RAM bellekle pek bağlantısı olan bir hata değildir. MEMORY_MANAGEMENT disk kaynaklı da oluşabilen bir hata olduğu ve belirttiğim hatanın da alındığını göz önüne alırsak önceliği disklere vermek çok daha pozitif olacaktır.
Eğer sistemi açabiliyor ve erişebiliyorsanız hata esnasında sisteme bağlı hariciler de dahil tüm disklerinize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayın.
0xc0000021a yani WINLOGON_FATAL_ERROR hatası; bozuk Boot konfigürasyonları, bozuk OS dosyaları veya disk arızası sebebiyle oluşur.
RAM bellekle pek bağlantısı olan bir hata değildir. MEMORY_MANAGEMENT disk kaynaklı da oluşabilen bir hata olduğu ve belirttiğim hatanın da alındığını göz önüne alırsak önceliği disklere vermek çok daha pozitif olacaktır.
Eğer sistemi açabiliyor ve erişebiliyorsanız hata esnasında sisteme bağlı hariciler de dahil tüm disklerinize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayın.
Öncelikle, ilginiz için teşekkürler hocam. Şu anda bilgisayarıma herhangi bir erişimim yok; yani bilgisayarı açamıyorum, ekran gelmiyor. Ancak SSD'yi (SATA bir SSD) çıkardım ve başka bir bilgisayara bağlayıp dediğiniz testi yapabilirim. Testi yaptıktan sonra sizi bilgilendirebilirim.
Ayrıca değinmek istediğim, aldığım hatalarla alakalı bir sorum olacak: Sorunun termal macunun kuruması ile alakası olabilir mi?
Hocam, bilgisayar açılmadığından test edemiyorum. Ayrıca tek bir çıkarılabilir RAM'e sahibim, ek olarak başka bir bilgisayara takıp da test edemiyorum.
Sorunun termal macun ile bir bağlantısı bulunmamakta. Direkt olarak depolama birimi veya RAM bellekten şüphelenmek, özellikle de depolama birimi adına daha doğru diyebilirim.
Disk bozuk mu değil mi ilk başta bunu görelim. Eğer sağlamsa SATA bağlantısı ve SATA portlarını kontrol edelim.
Sorunun termal macun ile bir bağlantısı bulunmamakta. Direkt olarak depolama birimi veya RAM bellekten şüphelenmek, özellikle de depolama birimi adına daha doğru diyebilirim.
Disk bozuk mu değil mi ilk başta bunu görelim. Eğer sağlamsa SATA bağlantısı ve SATA portlarını kontrol edelim.