1.0 Turbo Motor vs 1.4 Motor

Zaten bunu anlatmamın nedeni başka siz başka türlü baktınız yargıladınız.
Konuyla hiçbir alakası olmayan bir yorum yapıp konu gidişatını değiştirmişsin. Kimse dediğinle ilgili bir şey dememiş, daha yeni yeni hayatında araba olmasının heyecanıyla "yeri burası sanırım" diyerek bildiğin bir şeyi araya sıkıştırmaya çalışmışsın da... Yeri değil sorun orada. :D

Sadece ben değil, eminim konuyu takip eden birkaç üye daha konuyu nasıl buraya getirdiğini anlamaya çalışıyoruz.
Bir şey anlatmaya çalışmıyor, bilgisi de yok zaten konu hakkında. Şu şu arabalarla 190 bastım, en iyi gazlamayı ben yapıyorum, en alfa erkek benim tribine giriyor sanırım.

Oysa kendisinden önce ne kadar sıcak bir tartışma ortamı vardı, bir de ''abi'' çekeceği kişilere atar yapması yok mu, hayranım.

Bir şey anlatmaya çalışmıyor, bilgisi de yok zaten konu hakkında. Şu şu arabalarla 190 bastım, en iyi gazlamayı ben yapıyorum, en alfa erkek benim tribine giriyor sanırım.

Oysa kendisinden önce ne kadar sıcak bir tartışma ortamı vardı, bir de "abi" çekeceği kişilere atar yapması yok mu, hayranım.

Ben öyle bir şey demedim benim dediklerime tekrardan göz at.

@Talha murat Sen arabanın kadranındaki hız neyse çıkacağı hız da o diyen kişi kimse bana göster, onu göz doktoruna götüreceğim. Öyle bir şey denmişse ve ben 10 dakikadır göremiyorsam kendim gideceğim. Kimse öyle bir şey demediği halde sen konuyu oraya getirmişsen de seni göz doktoruna götüreceğim, muayene ücreti benden. :D

Konuyu o kadar anlamsız bir yere getirdin ki hâlâ önceki mesajları okuyup mavi ekran veriyorum. Konu motor hacmi ve besleme tipleriyken nasıl oldu da buraya evrildi hâlâ şaşkınım.

@Talha murat Sen arabanın kadranındaki hız neyse çıkacağı hız da o diyen kişi kimse bana göster, onu göz doktoruna götüreceğim. Öyle bir şey denmişse ve ben 10 dakikadır göremiyorsam kendim gideceğim. Kimse öyle bir şey demediği halde sen konuyu oraya getirmişsen de seni göz doktoruna götüreceğim, muayene ücreti benden. :D

Konuyu o kadar anlamsız bir yere getirdin ki hâlâ önceki mesajları okuyup mavi ekran veriyorum. Konu motor hacmi ve besleme tipleriyken nasıl oldu da buraya evrildi hâlâ şaşkınım.

Tekrar oku kastettiğim sadece motora bakmayın dedim ona göre örnek verdim ne yani bana anlatın sorun nerede ben konu dışı açıklama yapmadım.

Ben 1.4 96 bg fiesta kullandım araç gidiyor ben 180 rahat bastım şimdi 1.6 135 bg tucson aracım var ağırlığa göre de değişiyor araç kıyasalamasında sadece motora bakılmaz ağırlığa sürtünme direncine falan da bakılır. Ben 190 bastım fazla da basamadım ağırdık 4 kişi ve bagaj azına kadar dolu idi

Sen bence de direk git doktora hocam.

Ben öyle bir şey demedim benim dediklerime tekrardan göz at yoksa sende bir problem var ilk başta göz doktoruna gitmeni tavsiye ederim.
Sen patolojik bir vakasın, görmekten daha büyük problemlerin var. Bir insana daha ne kadar kibarca sahip olduğu kötürümlük aktarılabilir, bilemiyorum.

1- Burada araç kıyaslanmıyor, birbirinden farklı motor teknolojileri karşılaştırılıyor. Sen konuya araç kıyaslamasında sadece motora bakılmaz diyerek atlamışsın. Anlama kabiliyetinde problem olduğu için bu konuda daha motor mu yoksa araç mı kıyaslanıyor fark edememişsin.

2- 96 beygir 1.4 Fiesta ile 180 bastığını söylemenin konuyla yakından uzaktan alakası ne tam olarak?

Başlıkta 1.4 gördüm, hemen 1.4 motor ile yaptığımı yazayım... Konuşmak için konuşuyorsun, cümle kurmaktan bile haberin yok, gelip hiç tanımadığın yaşamlar hakkında ütopik hayaller kuruyorsun...

190 bastığımla övünmüyorum. Bir aracın kadranı 200 gösterir, 160 basar anca ondan bahsediyorum. Kadran 280, 280 basıyor araç demek doğru değil...
Bana anlatın sorun nerede?
Sorun şurada; konu senin hangi arabayla kaç km/s hıza çıktığın da değil, bir aracın çıkabileceği son hız da değil. Sen girmişsin hangi arabayla ne kadar yaptığını yazmışsın ki kadran hızlarını söyleyerek de ayrı bir hata yapmışsın.

Neyse konuyu buna getirip yaptığın yoruma da şunu ekleyeyim, önceden duymamışsan öğrenmiş olursun. Araçların kadranları gerçek GPS hızından daha fazla gösterir, kadranda gördüğün 180 km/s arabasına göre değişecek şekilde aslında 165-170 km/s oluyor. Hız arttıkça gerçek hızla kadran hızı arasındaki sapma da artar.

İnsanın henüz ilk arabasına sahip olması heyecan yapar, çok eski bir his de olsa hâlâ hatırlıyorum ancak söylediğin şeyin konuyla alakalı olmasına dikkat etmen lazım. Ayrıca arabayı da statü olarak görme, bildiğin ulaşım ihtiyaçlarını karşıladığın bir araç onlar.

Sorun şurada; konu senin hangi arabayla kaç km/s hıza çıktığın da değil, bir aracın çıkabileceği son hız da değil. Sen girmişsin hangi arabayla ne kadar yaptığını yazmışsın ki kadran hızlarını söyleyerek de ayrı bir hata yapmışsın.

Neyse konuyu buna getirip yaptığın yoruma da şunu ekleyeyim, önceden duymamışsan öğrenmiş olursun. Araçların kadranları gerçek GPS hızından daha fazla gösterir, kadranda gördüğün 180 km/s arabasına göre değişecek şekilde aslında 165-170 km/s oluyor. Hız arttıkça gerçek hızla kadran hızı arasındaki sapma da artar.

İnsanın henüz ilk arabasına sahip olması heyecan yapar, çok eski bir his de olsa hâlâ hatırlıyorum ancak söylediğin şeyin konuyla alakalı olmasına dikkat etmen lazım. Ayrıca arabayı da statü olarak görme, bildiğin ulaşım ihtiyaçlarını karşıladığın bir araç onlar.

Değerli hocam bu dedikleriniz doğru olsaydı onlarca ceza yemiştim EDS'ler hız okuyor onlarda da mı sapma var?
Sen patolojik bir vakasın, görmekten daha büyük problemlerin var. Bir insana daha ne kadar kibarca sahip olduğu kötürümlük aktarılabilir, bilemiyorum.

1- Burada araç kıyaslanmıyor, birbirinden farklı motor teknolojileri karşılaştırılıyor. Sen konuya araç kıyaslamasında sadece motora bakılmaz diyerek atlamışsın. Anlama kabiliyetinde problem olduğu için bu konuda daha motor mu yoksa araç mı kıyaslanıyor fark edememişsin.

2- 96 beygir 1.4 Fiesta ile 180 bastığını söylemenin konuyla yakından uzaktan alakası ne tam olarak?

Başlıkta 1.4 gördüm, hemen 1.4 motor ile yaptığımı yazayım... Konuşmak için konuşuyorsun, cümle kurmaktan bile haberin yok, gelip hiç tanımadığın yaşamlar hakkında ütopik hayaller kuruyorsun...

Hocam ben orada Ford ile jetta gibi araçlar kıyaslanınca ve motorlar kıyaslanınca sadece motora bakmak yetmez demeye getirdim.

Değerli hocam bu dedikleriniz doğru olsaydı onlarca ceza yemiştim EDS'ler hız okuyor onlarda da mı sapma var?
Araba üreticilerinin bilerek yaptıkları şeye de yalan diyorsun yani. :D Trafik cezalarının nasıl kesildiğini de öğrenmen lazım, EDS ya da radara her yakalanan araca ceza kesilmez, belli bir yüzdelik oran var. Ona göre ceza kesilir, bu yüzden "çoğu zaman" yakalanmış olanlara ceza yollanmaz. Tabii bazı özel günler (bayramlar gibi) buna dahil değildir. Ayrıca o sistemler her zaman da açık olmaz.

Aracın gerçek hızı ve kadran hızının aynı olmadığı kadar bilinen ve bilerek yapılan bir şeyi de bilmiyorsan bence burada çok fazla biliyorum diyerek konulara girmemende fayda var.

Araba üreticilerinin bilerek yaptıkları şeye de yalan diyorsun yani. :D Trafik cezalarının nasıl kesildiğini de öğrenmen lazım, EDS'ya da radara her yakalanan araca ceza kesilmez, belli bir yüzdelik oran var. Ona göre ceza kesilir, bu yüzden "çoğu zaman" yakalanmış olanlara ceza yollanmaz. Tabii bazı özel günler (bayramlar gibi) buna dahil değildir. Ayrıca o sistemler her zaman da açık olmaz.

Aracın gerçek hızı ve kadran hızının aynı olmadığı kadar bilinen ve bilerek yapılan bir şeyi de bilmiyorsan bence burada çok fazla biliyorum diyerek konulara girmemende fayda var.

Hepsi şans o zaman ben şehirde 92 gibi hızlarda gidiyorum veya 85 onun için söyledim. Sağ olun hocam bilgilendirdiğiniz için :)
Hepsi şans o zaman ben şehirde 92 gibi hızlarda gidiyorum veya 85 onun için söyledim. Sağ olun hocam bilgilendirdiğiniz için :)

Elektronik hız sayacı yani dijitaldeki de aynı diyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı