1.000 para birimine masaüstü bilgisayar

Almanya’dakiler Türkiye artık zengin bir ülke falan diyorlar, bizimkiler de buna inanıyor. Kendi yaşadıklarına değil, başka ülkede refah seviyesi yüksekte olan akrabalarının sözlerine inanıyorlar. Her yaz Türkiye’ye tatile gelen ve 2 Euro’luk çikolatayı bile çok gören akrabalarının BMW, Audi, Mercedes’e bindiklerini görmelerine rağmen durumlarının kötü olduğuna inanıyorlar. Cidden böyle bir kesim mevcut.
Bir Suriyeli atasözü der ki:
Türkiye cennet!
İlla arazi ve ya deniz kenarı olacak XD.
Senin hayallerin büyük kardeşim sen marsa falan git orada tek başına yaşayabilirsin.
 
Coğrafya kader değildir.
Kendinizi avutmayın.

Çok doğru bir söz. Zaten niye millet olarak böyle ezilmişlik duygusu içerisindeyiz anlamıyorum. Ulan hem Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz hem de coğrafya kader bunu kabul etmiyorum. Bak adam ne güzel söylemiş "muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur" diye. Kimse boş yapmasın coğrafyamdan memnunum ve bu toprakların evladıyım. Bir şeyler iyi gitmiyorsa değiştirmek bizlerin elinde. Değişime yönelim yoksa sorun çok da uzaklarda aramamak lazım. Saygılar.
 
Vergi konusu ayrı dava. Üretemeyen ülke vergiyle enflasyonu düşürmeye çalışır. Zaten üreten ülke olsan Çaykur orada ucuz olmaz.
Kardeşim şu Sosyalde bir sürü adamız. Para toplayalım da bir çay fabrikası alalım. Kilosunu 5 liradan satarız. 😄 Ben alırım.
 
Geçen bir grupta adam 3090'a pahalı diyor baktım 1500 dolar. Bizim durumu söylesem ne der acaba bu kartı 15 bin dolara aldığını düşün desem.
Aklını kaçırır. Hristiyan adam Tövbe demeye başlar.
 
Çalışın biraz çaba gösterin o zaman. O kartlar orada spawn olmuyor sonuçta birileri emek verip zamanında çalışıp beyaz eşya, bilgisayar, araba üretmiş. Bizde mecbur ithal ediyoruz. Sürekli sistemi eleştireceğinize biraz çalışıp bu ülkeyi daha iyi bir yere getirelim. Ha diyorsan ki bu ülke bitmiş o zaman git çok çalış yabancı bir ülkeye git. Çözüm odaklı olun sorun odaklı değil.

Senin gibi şükürcüler, her şeyi devletten beklemeyinciler olduğu sürece bu toplum gram yol almaz. Sizin anlamadığımız şey şu, devlet orada senin için var. Devlet sana imkan verecek, gerekli finansal ortamı sağlayacak sende yapacaksın. Benim gibi Z kuşağı üyelerine imkan yaratılmadığı için gençler boş beleş geziyor. Birde merak ediyorum hayatın boyunca kaç tane sivil toplum örgütünde çalıştın, halka yararlı ne yaptın? Söylediklerine bakılırsa bayağı yararlı bir insana benziyorsun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı