Şans faktörünüzde tabi yüksek. 2TB modeli zaten dediğim gibi DRAM'li ve farklı kontrolcü olduğu iddia ediliyor. Açıp bakabilirsiniz içine.
Ama çoğu Türkiye forumda "Bozuk, sorunlu." şekilde söylenir ve "Hızı düşük, kasma yapıyor, sorunları var." diyede konusu olur. Yurt dışında araştırmadım ama Reddit'te 2TB için baktığımda hakkında kötü yorumlar gördüm. Kalitesizlik konusunda genel bir durum var gibi.
Şahsi deneyimimde HDTune verisi ile aynı. Win 10 kuruluydu içinde önceden ve Exceria G2 ile Win 11'e geçince anladımki... Kasma, donma ve Wattman sebebiyeti veriyormuş. Wattman hataları baya azıldı, genede içine oyun kurduğum zaman sorunsuz çalışıyordu. Depolama için çok sırıtmıyor gibi.
WD Green ve A400'de zaten dediğiniz gibi, önermemeye dikkat ederim ve önereni uyarırım. Zaten kalite olarakta düşük modeller. Özellikle A400 2D olması ile çok kalitesi düşüyor.
Sahte konusuna birşey diyemem hocam.
Sizinkiler temiz, benimkisi bozuk. İsterseniz iç donanımlarını karşılaştırabiliriz, ozaman "sorunlu" olanların "sahte mi?" sorusuda küçükten aydınlanmış olur.
Valla hocam, içini açma konusuna hiç girme niyetim yok, gençken her ota atlıyorduk ama yaş ilerledikçe "çalışıyorsa bırak çalışsın" düsturunu benimseyeli uzun zaman oldu.
Ama şurada bir konum var, içini açmadan yaptığım karşılaştırmaları paylaşmıştım (SSD Plus için değil, 3D Ultra için). :
https://www.technopat.net/sosyal/konu/sandisk-ultra-3d-2-tb-ssd-disk-sahte-cikti.3572484/
Dediğim gibi performans neredeyse hiç bir zaman ilk faktör olmadı benim için (şu an kullandığım bilgisayar kızımın ve 2011 de kurduğum Phenom II X6, evde olmadığım için kullanamadığım kendi bilgisayarım da Xeon X5470), güvenilirlik (marka ve şahsi tecrübelerim) ve fiyat önemli oldu hep. Tabi tecrübe dediğimiz konu öznel, benim şahsıma ait, belli şartlar doğrultusunda geçerli. O yüzden genelde bir şey tavsiye ederken kendi şartlarımı da elimden geldiğince açıklamaya çalışırım.
Size özel olarak söylemiyorum, lütfen yanlış anlamayın, ama 1992 senesinden beri ilk başlarda yarı profesyonel, sonrasında bir süre profesyonel, daha sonrasında da daha çok amatör olarak bu piyasanın içindeydim, öyle ya da böyle. Ben bu sektördeki kadar hurafe ve dedikodu bazlı yaklaşımları, başka çalıştığım hiç bir sektörde görmedim. Hele ki o internet öncesi dönem...
Özellikle "örnek büyüklüğü" ve "oran" kavramlarının bu şekilde göz ardı edildiği başka bir piyasa yoktur. Gene spesifik olarak bu ürün için değil, genel olarak örnek veriyorum "enişteminki bozuk çıktı, bir de bizim arkadaş var sınıfta o da problem yaşıyormuş, alınmaz bu" ile başlayan hurafelerin nasıl genel geçer "tavsiyeler" haline geldiğine çok şahit oldum. Yahu örnek büyüklüğün ne, kaçta kaçı sıkıntılıymış, bozuk denilenler neden bozukmuş, herif milyon tane üretmiş, sen kaç tane bozuk duydun? Dolayısı ile hele ki bir de kişisel tecrübemle çelişiyorsa biraz şüpheli yaklaşıyorum "iddialara". O yüzden buna da biraz şüpheyle bakmıştım. Düşünsenize, ilk 120 GB olanı da sayarsak 8-9 sene geriye giden gözlem var toplam 12 Sandisk diskle. Gene istatiksel olarak anlamsız bir örnek boyutu ama herhalde şu forumdakilerin bile %95'inden daha fazla geçmiştir elimden.
İşin komik tarafı şu an kullanmakta olduğum cihazın da diski A400 960 GB. Hakkımızda hayırlısı.
Hocam şahsen hertürlü önermemeniz taraftarıyım. Çoğunlukla sorunlu çıkıyor çünkü. Şahsen bende de sorunsuz olsa asla önermem. Sırf fiyatı yüzünden önermediğim ürünlerimde var, sırf daha iyisi var diyede önermediklerim var. SSD Plus sorunsuz olsa bile kaliteside aslında kötü. SATA olarak zaten AS350 ve 870 Evo şuan en ideal tercihler. Sonrası M.2 oluyor.
Ben önermeyi düşünüyorum, şartları ortaya koyarak. Bakın burada siz de aynı abartılı anlatımı kullanıyorsunuz "çoğunlukla hatalı çıkıyor" diyerek
. Bu, alanların yarısından çoğu ürünle problem yaşıyor demek. Çok ciddi bir genelleme.
Bir de kalite kelimesi de yanlış kullanılıyor bazen. Kalite müşteri beklentilerini karşılayabilme kabiliyetidir, Clio'ya verdiğimiz paraya Mercedes hizmeti alamayız. Ama verdiğiniz para karşılığında Clio kendinden bekleneni yapabilen bir üründür (markalar misal). Yine örnek olarak beyaz eşyada param varsa Siemens, çok param varsa Miele tercih ederim. Ama bu Arçelik'in kalitesiz olduğu anlamına gelmez.
870 Evo hakkında diyeceğim hiçbir şey yok. Ama fiyatları da ne zaman baksam ona göre oluyor. Apacer için ben biraz fazla yaşlıyım, bu işlerle yoğun olarak uğraştığım dönemlerde adı geçmeyen markalara kolay ısınamıyorum, onlara alışabilmem için biraz zaman lazım, ama söylediğinize güveniyorum, kesin daha iyi bir seçenektir.
2TB için dediğim gibi DRAM ve farklı kontrolcü olduğu için risk yok. 480 GB modeli sanırım sadece kalitesiz olması ile kalıyor. Zaten yüksek GB modelleri tercih olarakta az olduğu için geri bildirimi az oluyor.
Genede 2TB içinde kötü deneyimler mevcutmuş:
Not sure if this is a crazy coincidence, or is there a hardware issue with this model/series. I have 3 out of 3 failure after 1 year of usage (bought in the same year), for “SanDisk SSD Plus” 2TB model. All 3 dying at almost the same time. With the same failure mode (undetectable by bios) 1...
İlginçtir ben bunu 240 GB hataları için ararken bulmuş ve gene 240 hatası diye okumuştum. 2TB için arama yaptığımda buna ek olabilecek dişe dokunur bir şey bulamamıştım, biraz daha bakayım olmazsa.
Detaylı ve bilgi yüklü cevaplarınız için ayrıca teşekkür ederim.