1.000 TL M.2 SSD seçimi

Bütçe
1000

bjkworld26

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• AMD Ryzen 5 3600 • MSI B450M-A Pro Max • Gigabyte GeForce GTX 1060 6 GB • 240 GB Gigabyte SSD / 500GB Samsung 970 EVO Plus / 2 TB western Green HDD • Kingston Beats 16 GB 3600 MHz RAM.
Anakart
MSI B450M A PRO MAX
Attığınız SSD'lerden Kingston olanın okuma ve yazma hızı düşük almayın bence. WD olanı alabilirsiniz ya da bu 3 SSD iyidir. Samsung bütçenizi biraz aşıyor ancak çok sağlamdır sizi üzmez. Yüksek hızlı olunca pahalı oluyor bu yüzden 2 tanesi 240 GB.

Attığınız SSD'lerden Kingston olanın okuma ve yazma hızı düşük almayın bence. Bu 3 SSD iyidir. Samsung bütçenizi biraz aşıyor ancak çok sağlamdır sizi üzmez. Yüksek hızlı olunca pahalı oluyor bu yüzden 2 tanesi 240 GB.

Attığınız Corsair 3100MB/sn-1050MB/sn okuma yazma hızı var. WD 500GB Blue SN570 GEN3x4 M.2 2280 SSD (3500 MB okuma / 2300 MB yazma) ben bu işten bir şey anlamadım?

Eğer video renderlama gibi işler yapmıyorsanız o hızlar günlük kullanımda hiçbir şeyi değiştirmeyecek bu arada. Önce isterseniz karşılaştırma videolarını falan izleyin, sonrasında karar verin. Sonuçta aradaki fiyat farkını ödeyecek olan kişi sizsiniz.

Attığınız Corsair 3100MB/sn-1050MB/sn okuma yazma hızı var. WD 500GB Blue SN570 GEN3x4 M.2 2280 SSD (3500 MB okuma / 2300 MB yazma) ben bu işten bir şey anlamadım?
Stabil çalışması açısıdan demiştim yanlış bilmiyorsam Corsair'in kontrolcüsü baya kuvvetli o yüzden güç kaybetmeden aynı hızlarda kalabiliyor. MP510 serisi zamanında baya övülüyordu çünkü. O değerler SSD'nin maks çıkabileceği değerler stabil olarak verip vermediği önemli kendi araştırmalarıma göre Corsair stabil verebiliyor ondan önermiştim.

Oyun kurulum ve dosya depolama için ikisi de olur. İşletim sistemi ve program kurup uzun ömürlü olması bekleniyorsa SN570 daha kalitelidir. Alternatif olarak DRAM içeren şöyle bir model de alınabilir:

Son düzenleme:
Attığınız SSD'lerden Kingston olanın okuma ve yazma hızı düşük almayın bence. WD olanı alabilirsiniz ya da bu 3 SSD iyidir. Samsung bütçenizi biraz aşıyor ancak çok sağlamdır sizi üzmez. Yüksek hızlı olunca pahalı oluyor bu yüzden 2 tanesi 240 GB.

Sıralı okuma/yazma hızlarını ve markayı öne sürerek SSD almak hatadır. Örneğin Crucial P3 modelde QLC yonga olduğu için çoğu TLC yongalı modele göre kısa ömürlü olur. Diğer iki modelin kalitesine itirazım yok. Ancak aşırı pahalılar. O kadar para etmezler. O fiyatlara bu arkadaşın işini görecek ~500GB kapasiteli ve yine DRAM içeren modeller var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı