Conquerrorx
Hectopat
(km Kriteri Hariç)
•Mercedes C180W204FL 1.6CGI-7G Tronic
•Audi A4 B8FL 2.0TDI
•Volkswagen Passat B8 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Skoda SuperB MK3 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Ford Mondeo MK5 2.0TDCI-Powershift
•Honda Civic 1.5 i-VTEC (Manuel)
Performanslı demiş hocam siz Corolla önermişsiniz adama.Toyota Corolla veya Honda Civic almalısınız.
1 milyonun üzerine çıkıp manuel araç almak pek mantıklı değil. 2017 model FC5 Civic’e de 1.2M mantıklı değil. O aracın performansı manuel ile ortaya çıkar. CVT baltalıyor. Bakmaya karar verdiğiniz modeller var ise, alacağın iller ile beraber tam bütçenizi belirtirseniz bakalım.SuperB 2015 güncel kasa 1.4 TSI 150HP 100bin km değişensiz prestige paket manuel. Kozmik problemleri var çamurluklarda tampon ve kapılarda 1.2m
Honda Civic 2017 CVT 76bin 1.5 Vtec RS paket 182HP sorunsuz 1.2m
1 milyonun üzerine çıkıp manuel araç almak pek mantıklı değil. 2017 model FC5 Civic'e de 1.2M mantıklı değil. O aracın performansı manuel ile ortaya çıkar. CVT baltalıyor. Bakmaya karar verdiğiniz modeller var ise, alacağın iller ile beraber tam bütçenizi belirtirseniz bakalım.
1 milyonun üzerine çıkıp manuel araç almak pek mantıklı değil. 2017 model FC5 Civic’e de 1.2M mantıklı değil. O aracın performansı manuel ile ortaya çıkar. CVT baltalıyor. Bakmaya karar verdiğiniz modeller var ise, alacağın iller ile beraber tam bütçenizi belirtirseniz bakalım.
SuperB, Civic, Passat, Octavia SUV'lar da Tucson, Tiguan.İstanbul ve çevresinde bakıyorum. En fazla 1.2M üzerine çıkma şansım yok. 2015 yıllarında ki DSG sıkıntısından çekiniyorum açıkçası.
SuperB veya Passat’lar da sorunlu olan şanzıman DQ200 Gen 1’di. Ancak bu araçlardada mekatronik arızası belirli bir KM’den sonra çıkıyor. 2.0TDI modelde ise DQ250 kodlu şanzıman kullanıyor ve daha sorunsuz diyebiliriz. Bu araç düşünülebiilir.İstanbul ve çevresinde bakıyorum. En fazla 1.2M üzerine çıkma şansım yok. 2015 yıllarında ki DSG sıkıntısından çekiniyorum açıkçası.
SuperB, Civic, Passat, Octavia SUV'lar da Tucson, Tiguan.
Aslında bende otomatik olsun isterim ama otomatik şanzımanlar biraz ürkütüyor beni. Belli yaşın üzerindeki araçlar ve 2. el olarak alacak olmam mesafeli durmama sebep oluyor (bunun sebebi de kullandığım tüm araçlar manueldi ve forumlarda otomatik şanzımanlar için yazılanlar).
SuperB veya Passat'lar da sorunlu olan şanzıman DQ200 Gen 1'di. Ancak bu araçlardada Mekatronik arızası belirli bir Km'den sonra çıkıyor. 2.0TDI modelde ise DQ250 kodlu şanzıman kullanıyor ve daha sorunsuz diyebiliriz. Bu araç düşünülebiilir.
Evet. İlanını attığım araç uygulama üzerinden 7 ileri gözüküyor ancak araç 6 ileri ıslak kavrama DQ250 şanzıman.7 ileri olanlar değil miydi DQ200 olanlar?
Yaptığınız araştırma ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim vakit ayırdınız. Göndermiş olduğunuz aracın 183.000 km olması ve cam tavansız olması (1.2m verince tavanlı olmasını istiyorum doğrusu) tercihlerimin dışında bırakıyor. D segment isteyip en fullünü istediğimin ve bunun biraz zor bulunduğunun da farkındayım ama bir yerden feragat edeceksem sanırım şanzıman tipinden feragat etmem daha doğru gibi geliyor. (Km dolayısıyla oluşabilecek dsg problemleri yüzünden).Evet. İlanını attığım araç uygulama üzerinden 7 ileri gözüküyor ancak araç 6 ileri ıslak kavrama DQ250 şanzıman.
Super MK3FL (2019 ve sonrası)’da 1.4TSI motor bulunmuyor. Onun yerini 1.5TSI alıyor.Yaptığınız araştırma ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim vakit ayırdınız. Göndermiş olduğunuz aracın 183.000 km olması ve cam tavansız olması (1.2m verince tavanlı olmasını istiyorum doğrusu) tercihlerimin dışında bırakıyor. D segment isteyip en fullünü istediğimin ve bunun biraz zor bulunduğunun da farkındayım ama bir yerden feragat edeceksem sanırım şanzıman tipinden feragat etmem daha doğru gibi geliyor. (Km dolayısıyla oluşabilecek dsg problemleri yüzünden).
Ben sizden bir başka konuda daha bilgi almak istiyorum. Superb lerin 2015 yılında ki prestige paket donanımları 2019 ve üzerindeki modeller ile aynı mı ? Yoksa belli bir yıldan sonra eklemer yapılarak mı üretildi ? (Örnek vermem gerekirse 2015te Bluetooth yoktu 2017 de geldi gibi). 1.4tsi 150bg lik motor 2015 yılındaki ile 2019 ve üzeri motorlarla aynı mı? Bunlarla ilgili doğru bir bilgi bulamadım.
İlk tercihim D segmentte Superb ve PassatSuper MK3FL (2019 ve sonrası)’da 1.4TSI motor bulunmuyor. Onun yerini 1.5TSI alıyor.
2012 sonrası araçlarda mekatronik arızaları daha az. İlla ki belirli bir KM’den sonra bakım isteyecek. Ama dediğim gibi 2.0TDI motorlarda kullanılan şanzımanlar daha sağlam. Yalnızca Passat veya SuperB mi düşünüyorsun?