Batu_26
Kilopat
Daha fazla
Merhaba sosyal. Şu an bilgisayarımda Corsair Vengeance LPX 2666MHz CL16 2x8 16 GB RAM Kiti'nin sadece 8 GB'lık kısmı takılı. Diğer 8 GB'lık çubuğa sahip değilim. Günümüzde 8 GB yetersiz kaldığı için elimdekinin yanına 8 GB RAM ekleme yapmak istiyorum ama bendeki gibi kit maksatlı üretilmiş bir RAM'e piyasada eş bulmak neredeyse olanaksız.
İnternette yaptığım araştırmada bütçeme ve isteklerime uygun bu ürünü buldum ve almaya karar verdim. İki RAM'de Corsair marka ve ikisi de CL16 ama şöyle bir konu var; bilgisayarımdaki RAM'im 1.2v ve 2666MHz, almak istediğim RAM ise 1.35v ve 3200MHz değerlerinde çalışıyor. Frekans konusunda sıkıntı çıkartmayacağını ve ikisinin de 2666MHz'de çalışacağını biliyorum fakat bu voltaj konusu aklımda büyük soru işaretleri yarattı.
Başlıkta da belirttiğim gibi, 1.2v RAM yanına 1.35v RAM takılır mı? Uyum sorunu yaşanır mı?
İnternette yaptığım araştırmada bütçeme ve isteklerime uygun bu ürünü buldum ve almaya karar verdim. İki RAM'de Corsair marka ve ikisi de CL16 ama şöyle bir konu var; bilgisayarımdaki RAM'im 1.2v ve 2666MHz, almak istediğim RAM ise 1.35v ve 3200MHz değerlerinde çalışıyor. Frekans konusunda sıkıntı çıkartmayacağını ve ikisinin de 2666MHz'de çalışacağını biliyorum fakat bu voltaj konusu aklımda büyük soru işaretleri yarattı.
Başlıkta da belirttiğim gibi, 1.2v RAM yanına 1.35v RAM takılır mı? Uyum sorunu yaşanır mı?
sistemim:
- İşlemci: Intel Core i3 8100.
- Ekran kartı: ASUS Expedition GTX 1050 Ti 4 GB OC.
- RAM: Corsair Vengeance DDR4 8 GB 2666MHz.
- Anakart: MSI Z370-A Pro.
- PSU: Raidmax thunder 735W 80+ Bronze RGB.
- SSD: Western Digital Green 120 GB.
- HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM.
Son düzenleyen: Moderatör: