1.4 fire Egea nasıldır?

GÜNHAN41

Picopat
Daha fazla  
İnternette 1.4 fire motor hakkında araştırma yaptığımda bir kısım çekmiyor yağ yaktığını söylüyor bir kısım araç fiyatına göre çekiyor ve yağ yakmadığını söylüyor.
Almak mantıklı mı bu aracı 1.4 atmosferik bir motor olduğunun farkında ve devirli kullanmam gerektiğini biliyorum. Turbo'lu performansı bekleyemem ama kimisi eski kasa doğan Broadway'ları geçtiğini söylüyor. Başka firmaların 1.4 atmosferik motorlarından kötü mü mesela Peugeot 1.4vti Hyundai 1.4 mpi Toyota 1.33. Yokuşlarda arabayı sattıracak raddeye getirir mi? Uçsun kaçsın istemiyorum ama dip gazda tepki versin yani kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilir mi?

Birincisi Egea 1.4 motor F/P motorudur beni istediğim yere götürsün diyorsan olabilir ama çok yakar motorun gücü az olduğundan 1.3 Bakmanı öneririm.

1.4 gitmiyor birde bunu bil.

Abartildigi kadar kotu degil ama biraz cansiz ve rampalarda uzen bir motor.

1.4 motor hantal kalıyor. Haliyle aracı devirli kullanman gerekiyor. Motorda yağ soğutucusu bulunmadığından yüksek ısılarda yağda buharlaşma oluyor. Haliyle araçta yağ azalmaları meydana geliyor. Yokuşlarda devirli kullanırsan bir nevi çıkabiliyorsun. Yoksa hantallaşıyor iyice.

Yani dediğiniz gibi arabadan beklentiniz ne. Geneli yag eksiltiyor evet çok performanslı degil lakin brodway veya şahin doganla kıyaslanacak seviyede değil.
Aracın eksileri var ama artıları da çok. Ben 1 seneye yakın maraşta kullandım yokuş çıkıyor lakin yavaş ama modelli ve fiyatı uygun bir araba bence nasıl bir arabayla karşılanacağını bilirsen alınmayacak araç yoktur.

Çok engebelli bir arazide yaşamıyorsan ve bütçen 1.4'e yetiyorsa alınabilir. Aracı devirli kullanman gerekiyor ve bunda dolayı yağ buharlaşması yaşanıyor her 3bin km de bir yağını kontrol etmen gerekecek. Abartıldığı kadar gitmiyor diye bir şey yok sonuçta atmosferik bir araba ve 95 beygir. Bütçen el veriyorsa 1.6 ve 1.5 almanı tavsiye ederim

Yüksek devirde kullandıktan sonra çoğu yokuşta tüm atmosferikler gidecektir. İnsanların burada rahatsız olmasının sebebi dizel veya benzinli özellikle de dizel olmak üzere Turbo'lu araçlar kullandıkları için atmosferik motorlar ölü geliyor tabii ki haksız da sayılmazlar. Benim ehliyet arabam 1.4 Egea tüplü olandı. Ve o sırada aktif kullandığım araç 1.6 Turbo dizeldi tabii ki dizel gibi uçup kaçmıyordu ama:
Ortalama 3 bin devir civarında vites atarsan,
Başka araçlarla yarışmazsan,
Uçup kaçmasını beklemezsen üzecek bir motor değil hocam ama 2.elde zor satıldığı da aklının bir köşesinde bulunsun.

2020 ve üzeri modellerini alabilirsiniz. İş arkadaşımın var, çalıştığımız üniversitenin fazlasıyla dik bir yokuşunu 3. viteste tıkanmadan çıkıyor. Sordum özellikle yağ eksiltme var mı diye yok dedi. Onunki 2020. Bunların bazı model yıllarına sahip olanlarında kronik yağ eksiltme sorunu var. Onu bir araştırıp ona göre alabilirsiniz bence. Gitmiyor diyenler abartıyor. 1.4 atmosferik motor ne veriyorsa onu vaadediyor araç. Yüke gelmez sadece.

Birincisi Egea 1.4 motor F/P motorudur beni istediğim yere götürsün diyorsan olabilir ama çok yakar motorun gücü az olduğundan 1.3 bakmanı öneririm.

1.4 gitmiyor bir de bunu bil.

Araba günlük maksimum yıllık en fazla 5K yapacak gereksiz olmaz mı dizel.

Yeni çıkacak ÖTV indirimi ile almayı düşünüyorum ailemi 1.6 dizele ikna etmeye çalışıyorum ama arada 200.000₺ civarı oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…