İnternette 1.4 fire motor hakkında araştırma yaptığımda bir kısım çekmiyor yağ yaktığını söylüyor bir kısım araç fiyatına göre çekiyor ve yağ yakmadığını söylüyor.
Almak mantıklı mı bu aracı 1.4 atmosferik bir motor olduğunun farkında ve devirli kullanmam gerektiğini biliyorum. Turbo'lu performansı bekleyemem ama kimisi eski kasa doğan Broadway'ları geçtiğini söylüyor. Başka firmaların 1.4 atmosferik motorlarından kötü mü mesela Peugeot 1.4vti Hyundai 1.4 mpi Toyota 1.33. Yokuşlarda arabayı sattıracak raddeye getirir mi? Uçsun kaçsın istemiyorum ama dip gazda tepki versin yani kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilir mi?
Atmosferik araç tecrübeniz varsa 1.4 Fire alabilirsiniz.
Turbo beslemeli motorlar hakkında daha çok tecrübeniz varsa atmosferik araçlara bakmayın, hiçbir markanın güncel atmosferik motoru sizi tatmin etmeyecektir.
Hantallık veya çekmeme gibi bir sorun yok. Turbo beslemeli motorlardan sonra atmosferik motorlar artık verimsiz kalmaya başladı. Teknolojinin gelişmesiyle araçların kütleleri de artmaya başlayınca atmosferik motorlar performans göstermemeye başladı.
Yıl olmuş 2025 haliyle insanlar atmosferik araç kullanınca araçta kusur buluyorlar. Aslında kusur yok araç da dümdüz motor var.
Yağ yakma diye bir sorun yok. Ek olarak yağ soğutucusu olmadığı için sıcak yağ buharlaşıyor. Bu konu markanın ayıbı. Madem böyle yüksek sıcaklıklar söz konusu niye yağ soğutucusu koymayıp insanları mağdur ettiler anlamıyorum.
Diğer saydığınız modellere nazaran 1.4 Fire motordan daha çok verim alırsınız.
Ek olarak 1.3 Multijet'e de bakabilirsiniz.