1.4 HDMI üzerinden 144 Hz alınabilir mi?

erdemckr1

Hectopat
Merhabalar. Dell marka 1ms 144Hz Gaming monitör satın alacağım. Fakat HDMI 1.4 üzerinden 1080P 144 Hz görüntü alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kağıt üzerinde verebiliyor. Ama kendi monitörümde HDMI ile 144 Hz görüntü alamıyorum. Sanırsam üreticiler belirli kısıtlama koyuyorlar, tamamen tahmin yürüttüm bilgimden değil. Kendi monitörüm için ekran kartı denetim masasından özel çözünürlük ekleyerek 1080P 144 Hz görüntü alabiliyorum HDMI kablosuyla ama bu sefer de bazı özellikler aktifleşmiyor. Monitörün tam markasıyla birlikte internette arama yaparsanız detaylı bilgiye ulaşırsınız diye tahmin ediyorum.

Markasini biliyor musunuz? Ben Paugge 2.0 kullanıyorum. Şöyle örnek vereyim 2.0, 4K 60Hz fakat 2K 144 ve 1080P'de 240 Hz destekliyor.

Markasini biliyormusunuz? Ben Paugge 2.0 kullanıyorum. Şöyle örnek vereyim 2.0, 4K 60hz fakat 2K 144 ve 1080P'de 240 Hz destekliyor.
@judgmennt Kullandığınız HDMI kablo ile alakalı olabilir.
Samsung CFG70 monitörüm ve içinden çıkan HDMI kablosuyla denedim. Ekran kartım da HDMI 2.0 destekli GTX 1060 6GB ama otomatik olarak 144 Hz aktifleşmedi. Özel çözünürlük ile 144 Hz'de görüntü geliyor ama bu sefer de monitörün giriş gecikme azaltması gibi bazı özellikleri deaktif oluyor. Zaten DP kablom da olduğu için DP kablo ile kullanıyorum.

MSI MAG27CQR ile gelen HDMI kabloda da 144 hz de sorun oluyordu. Display kablo da gelmişti ama o da arada atlama yapıyordu. Paugge 1.4 Displayport Kablosundan aldım sorun düzeldi.

MSI teknik servisine de mail atmıştım. Onlar da kablodan dolayı yapabilir demişlerdi. Yani madem 144 HZ destekli monitör veriyorsun bari 1 tane adam gibi kablo koysaydın diye düşünüyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…