1.5 aylık hazır sistem iade edilebilir mi?

celal1in

Hectopat
Katılım
13 Haziran 2018
Mesajlar
9
Herkese merhaba,

QP bilişim'den 6 Mayıs'ta hazır sistem siparişi geçmiştim. 18 Mayıs gibi teslim aldım. Ancak işlemci aşırı ısınıyor ve bilgisayar restart ediyor diye ertesi gün tekrardan göndermiştim. Düzelttik dediler ürün geldi 1-2 hafta içerisinde. 2-3 gün önceye kadar sorun yoktur herhalde diye düşünüyordum kapanma durumu yoktu sadece ısınma problemi vardı biraz. Ancak 2-3 gündür gene aşırı ısınıyor ve kendini restart ediyor. Aynı sorunu 2. kez yaşıyorum. Ürünü iade edebilir miyim? Çünkü artık inanın bir fobi oluştu ve bilgisayarı zaten adam akıllı kullanamadım tekrar aynı sorunu yaşayacağım diye korkuyorum.

Bu konunun detaylı hali ile alakalı açtığım bir konum mevcut. Onun da linkini aşağıya bırakıyorum.

İyi forumlar, sağlıklı günler.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan ayarlarını yükseltip CPB, PBO gibi ayarları kapatırsan sorun olmaz.
Selamlar herkese. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Core perfomance boost kapatma, yandaki camı çıkarma, voltaj düşürme, format atma gibi işlemleri denedim. R5 3600'ün çok ısınan bir işlemci olduğunu kabul etsek bile boşta iken 70 derecelere çıkmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca oyun oynarken restart etmesi bana normal gelmiyor (klimalı odada temperli cam takılı değil iken). Elimde şu an için termal macun yok. Yarın macun alabilirsem fanı çıkarıp takarak ve macun yenileyerek tekrar deneyeceğim.

Bu arada şöyle bir problem daha var, bilgisayarda hiç bir şey açık değilken veya yük altındayken, işlemci 55 dereceden bir anda 65-70 e çıkıyor. Yük altındayken 80 den 90'a fırlıyor. 1-2 saniye sonra tekrar düşüyor. Bu sık yaşandığından dolayı fanların o sürekli hızlanıp yavaşlaması beni çıldırtmak üzere :) Bu konu hakkında da fikri olan var mıdır? Sizlerde böyle bir olay yaşanıyor mu?

İyi forumlar.
PWM modu yerine sabit hızlı bir fan ayarı ayarla. Ardından temiz sistem kurulum yap. Belki de trojan tarzı bir şey sistemini yormaktadır. Ayrıca farklı ısı değerlerini gösteren uygulamalara da bak.
 
Fan ayarlarını yükseltip CPB, PBO gibi ayarları kapatırsan sorun olmaz.
Denedim. Yük altında veya boştayken fanları 2600 RPM'e manuel olarak çekmeme rağmen sıcaklıkta bir düşüş yaşanmıyor.

Bu arada belirtmem gerek, klimalı odada temperli cam açık ve 2600 RPM hızda cpu fanı çalışırken bile bilgisayar restart etti.
 
Yarın macun alabilirsem tak çıkar ve macun yenilemesi yapıp tekrar bilgi vereceğim. Cevaplar için teşekkürler.


BIOS güncellemelerini bir kontrol eder misin?
Biosu güncellemiştim. Çözüm olmadı maalesef.
Güncelleme;

Vatan Bilgisayar'dan cooler master mastergel pro v2 termal macun aldım. Stock fanlı işlemciye uyguladım.

90 dakika RDR2 de anlık MAX 75 derece gördüm. Ortalama 65 derecede çalışıyor.
45 dakika PES20 de anlık MAX 78 derece gördüm. Ortalama 68 derecede çalışıyor.
45 dakika COD MW'de max 78 derece gördüm. Ortalama 68 derecede çalışıyor.

Boşta ortalama 50-60 derece arası.
Core Performance Boost açık.
İşlemci bios'dan 1.3 voltaja sabit şekilde.
Temperli cam takılı değil. İzmir sıcağında klimasız ortamda test edildi. Benim odam genel olarak daha sıcak oluyor evin içerisinden.

Şu anlık izlenimlerim olumlu ve çok memnunum. Vatandan 1 tane de cooler master 240L v2 sıvı soğutma siparişi verdim, yarın teslim alıp onu da takacağım.

Gelişmeleri tekrardan iletirim.

Herkese teşekkürler :)
Güncelleme 2 ;

Arkadaşlar üzülerek belirtmeliyim ki, az önce cod'a girdim lobideyken sıcaklığa baktığımda 69 dereceydi. Yaklaşık 10 saniye sonra bilgisayar yeniden başlattı kendini. Off tam bitti derken yeniden başladı. 1.3'e undervolt yapmamdan kaynaklı olabilir mi? 1-2 gün önce de masaüstündeyken 1-2 saniyeliğine ekran gidip gelmişti.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı