1.70 boy 76 kilo için fitness programı nasıl?

nabiyonuz12

Picopat
Şu an daha 5. günümdeyim yeni başladım, uyku düzeni dışında bir sorunum yok onu da halletmeye çalışıyorum elimden geldiğince, oradaki bir hoca bana böyle bir program yazdı;
10 dakika koşu bandı.
2x15 leg extension machine.
2x15 seated leg curl machine.
2x15 chest press machine.
2x15 chest fly machine(butterfly)
2x15 lat pulldown machine.
2x15 seated row machine.
2x15 shoulder press machine.
2x15 standing dB. Biceps curl.
2x15 dB. Triceps extension.
2x15 abdominal machine.
20 dakika koşu bandı.
Sizce bu program nasıldır, işe yarar mı? İlk 1 ayın sonunda yanıma gel değiştirelim dedi, bu arada boyum 170 kilom 76.

Kas kütlesi için güzel bir program fakat verdiğiniz bilgiler ve 5. günde olmanız kilonuzun fazla olduğuna işaret benim fikrim kardiyo arttırmanız ve yağ yakmak için carb cycling tarzında bir diyet uygulamanız tabii uyku düzenini yerine oturtmanızda kazandığınız kası dolaylı olarak etkiler ki uyku düzenini oturtmak sizde testosteron artışına yol açacaktır kötü bir alışkanlığınız varsa(örneğin mastürbasyon) bu kötü alışkanlıkları da bırakmanız gerekir.

Kas kütlesi için güzel bir program fakat verdiğiniz bilgiler ve 5. günde olmanız kilonuzun fazla olduğuna işaret benim fikrim kardiyo arttırmanız ve yağ yakmak için carb cycling tarzında bir diyet uygulamanız tabii uyku düzenini yerine oturtmanızda kazandığınız kası dolaylı olarak etkiler ki uyku düzenini oturtmak sizde testosteron artışına yol açacaktır kötü bir alışkanlığınız varsa(örneğin mastürbasyon) bu kötü alışkanlıkları da bırakmanız gerekir.

Hocam ben eskiden gerçekten çok kötü beslenen birisiydim Fast food market yapımı pizzalar olsun nuggetlar olsun bir gün sağlıklı yemek yediğimi hatırlamıyorum diyebilirim bunları yaparken kendimi komple eve kapatmıştım dışarı çıkma isteğim yoktu her şeye çok fazla tahamülsüzdüm bir otobüse binmeye bile üşeniyordum sonrasında doktora hasta olduğum için gittiğim bir sırada doktor bana senin bu vitaminlerle yürüyerek buraya gelmen bile büyük bir başarı dedi o saatten sonra gerçekten kendi vücuduma neler yaptığımı anladım o günden beri aşağı yukarı 1,5 ay geçti ve 1,5 aydır her sabah peynir ceviz bal marul vs. yiyorum ve 76 kiloyada böyle düştüm 4 kilo verdim her akşamda evde ne varsa onu yiyorum mızmızlanmadan ancak benim bu konularda diyet olsun kardiyo olsun kas kazanımı olsun hiçbir fikrim yok carb cycling tam olarak nedir ya da sizce benim yaptığımı yapmaya devam mı edeyim bu arada eklemeyi unuttum ama her sabah koşu yapmaya çıkmasamda 1 saat yürüyüş yapıyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben eskiden gerçekten çok kötü beslenen birisiydim Fast food market yapımı pizzalar olsun nuggetlar olsun bir gün sağlıklı yemek yediğimi hatırlamıyorum diyebilirim bunları yaparken kendimi komple eve kapatmıştım dışarı çıkma isteğim yoktu her şeye çok fazla tahamülsüzdüm bir otobüse binmeye bile üşeniyordum sonrasında doktora hasta olduğum için gittiğim bir sırada doktor bana senin bu vitaminlerle yürüyerek buraya gelmen bile büyük bir başarı dedi o saatten sonra gerçekten kendi vücuduma neler yaptığımı anladım o günden beri aşağı yukarı 1,5 ay geçti ve 1,5 aydır her sabah peynir ceviz bal marul vs. yiyorum ve 76 kiloyada böyle düştüm 4 kilo verdim her akşamda evde ne varsa onu yiyorum mızmızlanmadan ancak benim bu konularda diyet olsun kardiyo olsun kas kazanımı olsun hiçbir fikrim yok carb cycling tam olarak nedir ya da sizce benim yaptığımı yapmaya devam mı edeyim bu arada eklemeyi unuttum ama her sabah koşu yapmaya çıkmasamda 1 saat yürüyüş yapıyorum.

Hocam büyük bir yol katetmişsiniz doğal beslenerek kardiyo konusuna gelecek olursak yürüyüş koşu kadar etkili olmaz tabii koşu yapmanız sizin için daha faydalı düşük hızda koşmanız ve hatta şehirden uzaklaşmakta gerekebilir mesela ormanda koşu yap bir gün 1 saat yürüyüş yapmak yerine 45dk 15dk düşük hız 2 set 15 dk da orta hızda koşmak yağ kaybetmenize yardımcı olur.

Peki gelelim asıl konumuz carb cyclinge carb cycling diyetin bir günü yüksek diğer günü düşük karbonhidrat alarak metabolizma hızımız yavaşlamadan uygulanan bir diyettir planlaması oldukça zordur fakat sadece profesyonel sporcuların iyi bir yağ yakımı ve kas kazanması için yaparlar insanların %90 küsurü böyle bir diyete ihtiyaç duymaz. Spora yeni başlayanlar tarafından yapılması doğrudur ve kalori hesabı yapıyorsanız zaten gerek duymazsınız ki spora yeni başlayacaksanda bu programın profesyonel kişiler tarafından yapılması en doğrudur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı