1.800-2.000 Tl'ye Monitör dahil Toplama Bilgisayar

FrzyHet.jpg

c35gKMB.jpg

Monitörü sonra bakarız.

@Xamazunga Güzel yapmışsın. Psu ve monitörle gene aynı fiyata denk geliyor galiba (yaklaşık olarak) Peki dış donanımın kalitesi mi yoksa kartın güncelliği mi daha önemlidir? Sanki sizin yaptığınız daha iyi gibi @Xamazunga . nVidia kartları güncel tutuyor bildiğim kadarıyla. Ama kasa alındı mı bir kere oluyor. Karşılaştırmalarına da bakmıştım 960 ile 760 modelinin en fazla 9-10 fps idi. Yani sorum işte şu: Dış donanımın kalitesi mi yoksa kartın güncelliği mi daha önemlidir?(Güncellik derken hani daha yeni oluşu (Geleceğe dönük olan toplama hangisi ise onu alacağım çünkü ömürlü istiyorum))

@MrSpark Evet zamanım var. Ben şimdiden araştırıyorum ki sınavlara falan kalmasın şimdiden biraz çözeyim bu durumu. Çünkü aşırı derecede kararsız biriyim. 3 ay önce Asus x550jk xo012d yi hiçbir şekilde istemiyordum, 1-1.5 Hafta öncesinde ise kesin onu düşünüyordum. Şimdiyse masaüstü bakıyorum :D :D Aslında kötü bir şey bu :/ :(

Arkadaşlar yada benden büyük olanlar için Abilerim, Arkadşımız daha yeni gta 5 gibi oyunu amd sistemde kaldırır . Arkadaşımız zaten ultra degil. Medium bana yeter diyor bütçesini 2000tl Canavar toplanır. Hem mediamarkt monitör indirimi varken 3000 aşşası kurtarmaz demek çok kötü bi tercih olur . @Silinen üye hocamızn dediği sistem iyi fakat o işlemci fiyatına AMD Ocli sistem daha iyi gider. Ben yine görevimi yerime getirerek sistem toplaybilirm. Sen hangisini beğeniren onu alabilirsin. :)

@Mehmet karagöz Kendi önerini gösterirsen bir karşılaştırma yapabilirim. Ben uzun ömürlü olabilecek bir sistem istiyorum. GTA V i ultra da oynamayı isterim. Benim dediğim high-medium karışık olaraktı.O high-medium karışığı da gelecek oyunlar için (örn:GTA VI, eğer çıkarsa FarCry5 falan )
Yani ekran kartında bir değişikliğe gitmeyi pek düşünmüyorum gelecek oyunları da kaldırabilmesi için.

MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
243,87 TL

Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

257,68 TL

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

148,38 TL

Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

739,85 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

170,42 TL

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

323,20 TL

XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 80PLUS 500W GÜÇ KAYNAĞI

124,87 TL

Son olarak İse @Silinen üye Hocamızın dediği gibi.

VIEWSONIC 19.5" VA2046a GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
243,93 TL

Toplam 2252T (Monitör Dahil)

Not: Şimdi çoğu kişi ; 960 a niye 6300 Seçtin. Yada anakartı bir alt model daha seçmedin? Diyenler olabilir Cevaplayabilirim 6300 İşlemciye OC işlemi uygulandığında İşlemci hızı 4.0GHz kadar çıkabiliyor ve bu fiyata alınacak bilecek en iyi işlemci olabilir. (Şahsi Görüşürüm) Anakart olarak ise Bu kartın bir alt modeli var 230tl o kartıda seçebilirmirsin 10-15tl daha indirmek istiyorsan fiyatı ancak bu Anakartta Soğutma sistemi mevcut ve AMD en uygun olarak bu kartı seçebiliriz.

Daha çok güvenlik olarak sistem tavsiyeleri istiyorsan @Recep Baltaş Hocamızı çağıra biliriz. Müsait olduğu zaman gelebilir.

İYİ SOSYALLER

@Mehmet karagöz Kendi önerini gösterirsen bir karşılaştırma yapabilirim. Ben uzun ömürlü olabilecek bir sistem istiyorum. GTA V i ultra da oynamayı isterim. Benim dediğim high-medium karışık olaraktı.O high-medium karışığı da gelecek oyunlar için (örn:GTA VI, eğer çıkarsa FarCry5 falan )
Yani ekran kartında bir değişikliğe gitmeyi pek düşünmüyorum gelecek oyunları da kaldırabilmesi için.
Hocam bu sistemle için Rahat olsun Ultrayı açabilecek bir sistem . Benden daha iyi Bilgisayardan anlayan Hocalarımız var ise gelebilirler. Önerilerini Sunabilirler. En iyi Mod yada yöneticilerin gelmesini bekleyebilirsin. Daha iyi sistem sunabileceklerine eminim.

Kafayı yiyeceğim. Halen FX-6300 öneriliyor.

Ayrıca ben 19.5" büyüklükteki monitör falan önermedim. Önerdiğim model "Viewsonic 21.5" VA2246-LED" adlı ürün.

Full HD monitör al, keyfine bak.

Intel i5-4460
ASUS H81M-PLUS
MSI GTX960 Gaming 2G
GSKILL RipjawsX 8GB 1600MHz CL9
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
Zalman Z3 Plus
Zalman ZM500-LE
Viewsonic VA2246-LED

@Silinen üye Hocam önerdiğim dediğim kısımda çözünürlük ve marka olarak demiştim :) Kardeşim Stok soğutucular iyi değil ama zararıda olmayacaktır. Kısa bir süre içersinde alabilirsin ancak amd çok çabuk ısındığı için , CM T4 Model soğutuyucu alabilirsin.
Stok soğutucu yetecektir. Ancak çok ses çıkartacaktır. Ses istemiyorsan 100tl ye Yakın bu soğutucuyu öneririm :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı