21 Hz farkedilmez ama o IPS monitörlerde 144 Hz'de akıcı bir şekilde düşük tepkime süresiyle oynamak için bazı modlar açıyorsunuz ve o modlar ya ekranın parlaklığını düşürüyorlar ya da ghosting yapıyorlar.
Ben de oyun için IPS ekran bakıyorum ama bu söylediğim problem yüzünden almak istemiyorum. Hiçbiri gerçek 1 ms değil, 1 ms alabilmek için bazı dezavantajlara katlanmanız gerekiyor. 1 ms yazılan ve muadillerine göre ekstra pahalı olan monitörler para tuzağı gibi.
Ben de ASUS olanı almayı düşünüyorum. TN panel olur ama en azından ghosting vs. yaşamadan oynarım, 1 ms alacağım diye saçma modlar açmama gerek kalmaz.
Bu konuda iyi ya da kötü hiçbir tecrübem olmadığı için yanıltmayayım sizi.
Ancak bu monitörü araştırırken de 0.5 ms tepki süresini ELMB ile yani Extreme Low Motion Blur teknolojisi ile aldığını gördüm. Bu da ghosting'e sebebiyet verebiliyormuş. Bilginiz olsun.
Bu konuda iyi ya da kötü hiçbir tecrübem olmadığı için yanıltmayayım sizi.
Ancak bu monitörü araştırırken de 0.5 ms tepki süresini ELMB ile yani Extreme Low Motion blur teknolojisi ile aldığını gördüm. Bu da Ghosting'e sebebiyet verebiliyormuş. Bilginiz olsun.
Eskiden bu sistemde VG248QE kullanıyordum. Yok işte şu teknoloji bu teknoloji falan insanın aklını karıştırmıyordu. Dümdüz 144 Hz 1 ms yazıp geçiyordu işte. Şimdi bi monitör alayım diyorsun 1 ms için şunu açın diyor, başka biri de onu açınca ghosting yapıyor diyor falan fıstık. Kafayı yedim en son gidip 2. el tüplü bi monitör alıp Sims falan oynayacağım.
Eskiden bu sistemde VG248QE kullanıyordum. Yok işte şu teknoloji bu teknoloji falan insanın aklını karıştırmıyordu. Dümdüz 144 Hz 1 ms yazıp geçiyordu işte. Şimdi bi monitör alayım diyorsun 1 ms için şunu açın diyor, başka biri de onu açınca ghosting yapıyor diyor falan fıstık. Kafayı yedim en son gidip 2. el tüplü bi monitör alıp Sims falan oynayacağım.
AOC 23,8" 24G2U 144 Hz 1ms FreeSync Full HD Dp port HDMI IPS Oyuncu Monitörü fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AOC 23,8" 24G2U 144 Hz 1ms FreeSync Full HD Dp port HDMI IPS Oyuncu Monitörü fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da