1.87 Boydan 1.95 olunabilir mi?

EgemenSaturn

Zeptopat
Daha fazla  
Babam 1.93, annem 1.68 üzerine doğduğumdan beri spor yapıyorum. 14 Yaşımdan beri de Basketbol oynuyorum.14 yaşıma kadar yaşıtlarımdan çok uzundum sonra herkes bir anda beni geçmeye başladı. Yaşım 17 Eylül'de 18 olacağım. 187 ortalamanın üstünde ama profesyonel basketbolcu olmak istiyorum ve Süper Lig'de boy ortalaması 200 cm. Oynadığım pozisyondan ötürü en az 195 olmam lazım. Ne önersiniz?

Muhtemelen olamazsın 16'dan sonra büyüme çok çok yavaş oluyor genelde 14 15 yaşında boy atıyor sonra ciddi bir yavaşlama oluyor maksimum olabileceğin 1.90 ve ayrıca basketbol veya başka bir spor boy uzatmaz boy uzaması genetiktir herhangi bir yolla değiştirilemez basketbol boyu uzatmıyor uzun insanlar basketbol oynuyor.

Bunu bilemeyiz ama ihtimali azalıyor tabi. 16 Yaşında 1,65 olup 1-2 yıl içerisinde +10 cm atanı da gördüm. Tabii bunlar ergenliğe biraz da geç girmiş insanlar. Bazıları ise 14-15'li yaşlarında hızlıca atıp uzamayı bitirebiliyor. 18'den sonra 2-3cm atan da oluyor. Ama 8cm biraz zor o yaştan sonra. 16 Yaşından sonra kaç cm uzadın? yıllık olarak kaç cm atıyordun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı