1.90 boy için motor önerisi

Efe2354

Femtopat
Merhaba, boyum 1.90 olduğu için bazı motorlar altımda küçük kalıyor. Boyuma uygun 600 CC racing motor var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
600CC racingler artık sıfır yok. Sadece ZX6R var. Diğerleri de en genç modelleri bile 7-8 senelik ve hepsi artık miladını doldurmuş yorulmuş bitmiş motorlar. ZX6R'a bir bak Triumph daytona 660 da bakabilirsin. Fakat 190 boyla bu motorlarla çok rahat edemezsin. Ben de 1.90'ım o yüzden biliyorum. Veya 600CC olması gibi bir zaruret var mı? Neden yani onu da anlayamadım daha detaylı bilgi verir misin?

Gler artık sıfır yok. Sadece ZX6R var. Diğerleri de en genç modelleri bile 7-8 senelik ve hepsi artık miladını doldurmuş yorulmuş bitmiş motorlar. ZX6R'a bir bak Triumph daytona 660 da bakabilirsin. Fakat 190 boyla bu motorlarla çok rahat edemezsin. Ben de 1.90'ım o yüzden biliyorum. Veya 600CC olması gibi bir zaruret var mı? Neden yani onu da anlayamadım daha detaylı bilgi verir misin?

Yaşımdan dolayı 600 CC bu arada ZX6R'ı araştırdım güzelmiş bayağı

Yaşından dolayı nasıl? 600CC için a sınıfı ehliyet lazım(bahsettiğimiz modeller için) a sınıfı ehliyet ile de tüm motorları kullanabiliyorsun.

A sınıfı ehliyet için 24 yaşında olmamız gerekmıyor mu ben 18 yaşındayım 18 yaşında olunca A2 ehliyet alıp 600 CC motor kullanabiliyoruz diye biliyorum.

A sınıfı ehliyet için 24 yaşında olmamız gerekmıyor mu ben 18 yaşındayım 18 yaşında olunca A2 ehliyet alıp 600 CC motor kullanabiliyoruz diye biliyorum.
Hayır öyle bir şey yok. A2 ehliyette cc sınırı yok. Güç sınırı var bud 35kw yani 47 beygir. 47 beygir motorları a2 değil a sınıfı ehliyet ile kullanılabilirsin. Senin zx6r dediğin motor 100 küsür beygir. 24 yaş da daha önce motor ehliyetin yoksa sıfırdan alacaksan A sınıfı için 24 fakat sen 18 de a2 aldıysan a2 aldıktan 2 sene sonra yani 20 yaşında A sınıfı ehliyet alabilirsin. Gelelim A2 sınıfı için supersport önerisine oda yeni çıkan Honda Cbr500r 47 beygir yani a2 ile kullanılabilir.

Kısaca A2 ile maksimum 47 beygir motor kullanabilirsin. 47 beygir üstü yani 48 ve sonrası tamamen A sınıfı ehliyet gerektirir.

Hayır öyle bir şey yok. A2 ehliyette CC sınırı yok. Güç sınırı var bud 35kW yani 47 beygir. 47 beygir motorları A2 değil a sınıfı ehliyet ile kullanılabilirsin. Senin ZX6r dediğin motor 100 küsur beygir. 24 yaş da daha önce motor ehliyetin yoksa sıfırdan alacaksan a sınıfı için 24 fakat sen 18 de A2 aldıysan A2 aldıktan 2 sene sonra yani 20 yaşında a sınıfı ehliyet alabilirsin. Gelelim A2 sınıfı için supersport önerisine oda yeni çıkan Honda CBR500r 47 beygir yani A2 ile kullanılabilir.

Kısaca A2 ile maksimum 47 beygir motor kullanabilirsin. 47 beygir üstü yani 48 ve sonrası tamamen a sınıfı ehliyet gerektirir.

Şimdi anladım CBR500r da güzelmiş ve büyük duruyor olur herhalde bana.

Şimdi anladım CBR500r da güzelmiş ve büyük duruyor olur herhalde bana.
Evet o elbette zx6r ile güç bakımından kıyaslanmaz fakat a2 sınıfı malum bir sınır var o da bu sınır çerçevesinde en iyi seçenek çünkü tam sınırda. Güzel kaliteli şekil şemalide var. Heybetlide. Güzel bir motor rahat olacaktır bir sorun olmaz.

Evet o elbette ZX6r ile güç bakımından kıyaslanmaz fakat A2 sınıfı malum bir sınır var o da bu sınır çerçevesinde en iyi seçenek çünkü tam sınırda. Güzel kaliteli şekil şemalide var. Heybetlide. Güzel bir motor rahat olacaktır bir sorun olmaz.

Tamamdır teşekkür ederim.

Bence bu kafayla bu motoru alma. Düşükten başla. Eğitimini al daha sonra yükselt. Bir anda en üstünden başlamaya çalışanların sonu kötü olabiliyor. O ben donumda sallarım diye düşündüğün motorların 125lik olanları bile ölümcül hızlara çıkıyor.

Siz karışmayın ben en iyisi, en hızlısı ile başlarım diyorsan da, sana önerim Barkın Abi'nin önerisi ile aynı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı