1 alttan ders alınca okul uzar mı?

MUHSİN YUSUF

Decapat
Daha fazla  
Hocam güz döneminde ingilizceden kaldım bütünlemeye gireceğim fakat ondan da kalırsam aklımda soru işareti kalmaması için açtım konuyu. İngilizceyi uzem şeklinde alıyoruz önemi var mı bilmiyorum bu dönem dersi veremezsem alttan aldığım zaman okulum uzar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güz döneminde ingilizceden kaldım bütünlemeye gireceğim fakat ondan da kalırsam aklımda soru işareti kalmaması için açtım konuyu. İngilizceyi uzem şeklinde alıyoruz önemi var mı bilmiyorum bu dönem dersi veremezsem alttan aldığım zaman okulum uzar mı?
GANO'na bağlı olarak kredin yeterse uzamaz ki yeter diye düşünüyorum. Seneye 1. dönem tekrar alırsın, dersi verene kadar devam eder. Ayrıca 7 sene sonunda alttan bir dersi bile veremezsen okuldan atılırsın.

Sanıyorum ki 1. sınıfsınız. Ders zaten uzaktanmış ve 1 kere dersi devamsızlık yapmayarak almışsınız. Her ne kadar okulların yönetmelikleri değişkenlik gösterseler de diyeceklerimle çakışacak bir okul olduğunu sanmıyorum.

Devam zorunluluğunuz olmadığı ikin bir sonraki dönem veya yıl (bazı okullarda özellikle İngilizce gibi basit dersler her dönem oluyor, bazılarında ise atıyorum sadece güz döneminde oluyor) dersi alırsınız ve sadece sınavlarına girip geçersiniz.
Üstün bir başarı ile okul bitene kadar geçemezseniz o zaman okul uzamış olur. Gerçi onda bile tek ders sınavı muhabbeti falan var.

2.sınıfta 30 kredilik ders alabiliyorum İngilizceyi de alırsam 1 ders boşta kalmaz mı?
Öyle olması mümkün değildir. Her üniversite ortalaması belli bir sınırın üstünde olan öğrencilere fazladan ders alma şansı tanır. Böyle olmazsa dersten kalınca sene uzar boştan yere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı