1 ay bulk sonrası definasyon yağ yakma

Yer
İstanbul
Boyum 186 22 yaşındayım geçen yaz 100 kiloydum kontrolsüz diyetle 75 kilolara düştüm kasta kaybettim 1 ay önce 74 kilo %13 yağ oranıyla clean bulk ile antrenman yapıyordum ancak stajım dolayısıyla 5 gün çalışıyorum akşamları salonda erkek/ kadın seansından dolayı 3 günüm yanıyor yani yetişemiyorum :(

Bu süre zarfında kreatin kullandım günlük 3200-3300 kalori alıyordum makrolarım sağlamdı şu an yağ oranım %13,5 ancak kilom 78 muhtemelen hafif kasla beraber vücut su ve yağ tuttu.

Şimdi haftada 3 gün salona gideceğim ( pazartesi- çarşamba- cuma veya cumartesi) fullbody yapacağım her bölge 2-3 hareket + 15dk karın ve 20dk kardiyo arada da basketbol oynayacağım zaten okul takımındayım muhtemelen body yerine yine oradan devam edeceğim.

Hedefim 74-75 kilo bandına inmek göğüs ve karın bölgesindeki yağları biraz eritmek ve mümkünse biraz daha kas kütlesi kazanmak + omuzları biraz genişletmek ancak kalori açığı yapmam gerek yağ yakımı için günlük 130-140gr protein alsam yeterli olur mu? Bazıları spora başlayan kişiler 7-8 ay kalori fazlası yapmasa bile kas kazanabilir diyor tecrübe eden var mı?

Nasıl beslenmem gerek kaç kalori açık vermem gerek? Kürdan gibi kalmak istemiyorum şu anki fiziğimi koyuyorum böylede kalabilirim ancak dediğim gibi %1-2 yağ fazlam var :(

Not : ilk 2 resim bugün çekildi diğer resim bulka girmeden önce

Dosya Ekleri

• FullSizeRender.jpeg
    FullSizeRender.jpeg
    128,9 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_0663.jpeg
    IMG_0663.jpeg
    310,4 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_0415.jpeg
    IMG_0415.jpeg
    415,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Boyum 186 22 yaşındayım geçen yaz 100 kiloydum kontrolsüz diyetle 75 kilolara düştüm kasta kaybettim 1 ay önce 74 kilo %13 yağ oranıyla clean bulk ile antrenman yapıyordum ancak stajım dolayısıyla 5 gün çalışıyorum akşamları salonda erkek/ kadın seansından dolayı 3 günüm yanıyor yani yetişemiyorum :(

Bu süre zarfında kreatin kullandım günlük 3200-3300 kalori alıyordum makrolarım sağlamdı şu an yağ oranım %13, 5 ancak kilom 78 muhtemelen hafif kasla beraber vücut su ve yağ tuttu.

Şimdi haftada 3 gün salona gideceğim ( pazartesi- çarşamba- cuma veya cumartesi) fullbody yapacağım her bölge 2-3 hareket + 15dk karın ve 20dk kardiyo arada da basketbol oynayacağım zaten okul takımındayım muhtemelen body yerine yine oradan devam edeceğim.

Hedefim 74-75 kilo bandına inmek göğüs ve karın bölgesindeki yağları biraz eritmek ve mümkünse biraz daha kas kütlesi kazanmak + omuzları biraz genişletmek ancak kalori açığı yapmam gerek yağ yakımı için günlük 130-140gr protein alsam yeterli olur mu? Bazıları spora başlayan kişiler 7-8 ay kalori fazlası yapmasa bile kas kazanabilir diyor tecrübe eden var mı?

Nasıl beslenmem gerek kaç kalori açık vermem gerek? Kürdan gibi kalmak istemiyorum şu anki fiziğimi koyuyorum böylede kalabilirim ancak dediğim gibi %1-2 yağ fazlam var :(

Not: İlk 2 resim bugün çekildi diğer resim bulka girmeden önce.

Sizin yağ fazlanız varsa ben obezim😂.

Kas kaybediyorsan daha da zor yağ yakarsın diye biliyorum dikkat et çok kalori açığı verme.

83 kilodan 68'e indim hocam 2 öğün ve 1 ara öğün yiyorum sabah 100 g yulaf muz ceviz (sıcak su ile). Öğlen spora gidiyorum spordan önce 4 adet pirinç patlağı ve kahve. Akşam 150 gram pilav, 330 gram tavuk (çiğ ağırlık). Boy 1.78 şu ankilom 68 kardio haftada 2 3 kez 15 dk falan. Ama nedense ağırlıklar artmıyor normalde 4 5 kaşık pilav yerdim bu aralar pilavı arttırdım ağırlıklar artması için. 3 aydır çoğu harekette ağırlıklar sabit.

Son düzenleme:
Şu anda yağ yakmak yerine kilo almalısınız, çok zayıfsınız. Kütlelenmek sizi yavaşlatacak olsa bile top mücadelelerinde daha iyi olacaksınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı