1 ay kreatin kullanılmalı mı?

WERQEW

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar genetik böbrek var bir de saç dökülmesi gibi şeylerden hafiften korkuyorum. Hydroprime, whey protein, multivitamin kullanacağım. Ama kreatin etkisi daha iyi diye duydum. Sadece 1 ay kullanıp bırakmak istiyorum. Kreatin sizce genetik böbrek ve saç dökülme riski şu bu beni bilgilendirir misin? Önerilerinizi bekliyorum.

Saç dökülmesi yapmaz, o yalan. Böbreklere de zararı abartılıyor. Su tüketimin az olmadıkça sıkıntı yok.

Genetik hocam diğer arkadaşta su tüketimin az olmadıkça sorun yok diyor bilmiyorum kararsızım.
Okuduğum her araştırmada "eğer halihazırda böbreksel sorunlarınız yoksa kreatin zararsız hatta faydalıdır" diyordu. Doktor kontrolüyle deneyebilirsiniz. 2 hafta kullanın gidin baktırın böbreklere sıkıntı yoksa böyle böyle kullanın. 1-2 ay sonunda yine böbrekte sorun yoksa ondan sonra olmaz zaten muhtemeln.

Okuduğum her araştırmada "eğer halihazırda böbreksel sorunlarınız yoksa kreatin zararsız hatta faydalıdır" diyordu. Doktor kontrolüyle deneyebilirsiniz. 2 hafta kullanın gidin baktırın böbreklere sıkıntı yoksa böyle böyle kullanın. 1-2 ay sonunda yine böbrek de sorun yoksa ondan sonra olmaz zaten muhtemeln.

Vallahi hocam ne yalan söylemek gerekirse doktorla uğraşmak istemiyorum.

Arkadaşlar genetik böbrek var bir de saç dökülmesi gibi şeylerden hafiften korkuyorum. Hydroprime, whey protein, multivitamin kullanacağım. Ama kreatin etkisi daha iyi diye duydum. Sadece 1 ay kullanıp bırakmak istiyorum. Kreatin sizce genetik böbrek ve saç dökülme riski şu bu beni bilgilendirir misin? Önerilerinizi bekliyorum.

Yeterli su içiminde böbreğe zararı olmaz ve saç dökme olayları fasa fiso. Bizim sülalenin hepsi kel aylarca kullandım bir tel bile dökülmedi. Ayrıca kreatin anca 3 haftada etki etmeye başlıyor, 1 ay kullansan pek bir şey anlamazsın

Yaklaşık 3-4 yıllık spor geçmişime dayanarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Kreatin vücuda hiçbir zarar vermez, yeter ki sporunu aksatma ve bol su içmeyi ihmal etme.

Saç dökülmesi gibi söylentiler ise tamamen hurafe. Benim genetik olarak saç dökülmesine yatkınlığım var; dayılarımın çoğu kel ama buna rağmen saçlarım gür ve sağlıklı. Yıllardır kreatin kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

O yüzden çekinme, korkma. Kreatin bilimsel olarak da en çok araştırılan ve en güvenli takviyelerden biri. Sporunu düzenli yap, suyunu iç, gerisi sorun olmaz.

O zaman kullanacağım 1-2 ay çok fazla kullanmayacağım nasıl kullanmalıyım peki onu da söyler misiniz günlük falan neden sonra hangi öğün vb.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı