1 Ay Sonunda APU Sistem Hakkındaki Deneyimlerim

Şayet APU Sistem alacaksanız bu deneyimlerimi aktardığım yazı tam size hitap eder nitelikte. Baştan belirtmeliyim ki bu yazdıklarım benim 1 aylık deneyimlerimin sonucudur.

Ben orta halli bir vatandaş olarak Skyrim, CS:GO, Fallout gibi oyunları Medium ayarlarda çalıştırabilecek bir sistem arıyordum. Bunun içinde herkes gibi çareyi APU sistemlerde bularak Ryzen 2200G, B350 konfigürasyonunda bir sistem topladım. İleri de upgrade etmek istediğim içinse 500W bir PSU taktım. Bilgisayarımı kurdum, bütün driverları yükledim APU'yu 1100MHz'ye, CPU'yu ise 3.7GHz'ye overclockladım. Ve derhal sistemimi test etmek için CS:GO'ya girdim. En düşük ayarlarda, 4:3 çözünürlükte aldığım FPS değeri 100-150 arasındaydı. CS:GO'ya gelen Update'ler neticesinde FPS'in bu kadar düşük olduğunu düşündüm ve şansımı Skyrim'de denedim. 2015'den beri doğru düzgün Update almayan bu oyunda dahi medium ayarlarda aldığım FPS değeri 45-50'ydi. 1 ay böyle gitti ve sonunda kafama tak ederek sistemi sattım. Zira bu sistem neredeyse her oyunda beni hüsrana uğratmıştı. Siz siz olun APU sistemlerden medet ummayın. Bu yazıyı bir amme hizmeti yapmak için yazıyorum. Umarım faydalı olmuştur iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden sistemi almadan önce oyun testlerini izlemedin? Sürprizle karşılaşmazdın...

2200G, Tomahawk Max ve Corsair 16 GB 3000 MHz RAM kullanıyorum, işlemci yaza kadar idare etsin diye aldım, 3.9 GHz OC(Stok fan), RAM’ler 3200 MHz CL16 OC ve dahili GPU 1360 MHz OC’de. CS:GO, 4:3 Evrensel Gölge Orta geri kalanı en düşükte, 200 civarında FPS alıyorum. Bu işlemciden alınabilecek en yüksek performansı alıyorum hemen hemen. 600 TL’ye bunları yapabildiğine şükretmek gerek bu işlemcinin. Bunu bile bile almanız gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…