Çözüldü 1 dakika içinde piston başına düşen patlama sayısı ve piston hareketi nasıl hesaplanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HackHita

Hectopat
Daha fazla  
Ben mühendislik üzerine kariyer çizmeye çalışan biri olarak bu soruyu soruyorum büyük ihtimalle kimse cevap vermez ama okuyan ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim.

6 silindirli bir arabada 1000 devirde 1 dakika içinde piston başına düşen patlama sayısı ve piston hareketi nasıl hesaplanır?

Çözüm
1000 devir demek motor milinin 1 dakikada 1000 kere dönmesi demek. 4 zamanlı motorlarda her piston 2 dönmede 1 patlıyor, bu da piston başına 500 patlama demek. Böyle değil mi? Piston sayısı piston başına düşen patlama sayısını değiştirmez sonuçta.
Sorunun cevabını bilmiyorum ama bilmediğim şeyleri öğrenmeden geçmeyi sevmem cevabı araştıracağım ama sizde yardım ederseniz sevinirim hocam.
Dostum öğrenme ihtimalin biraz düşük ben belki motor mühendisi vardır diye sormuştum değilse devasa denklemli sorular var ama cidden bir şey bulabilirsen çok sevinirim.

Galiba ayvayı yedim :) az önce PDF dosyası indirdim ve 60 sayfalık motor çalışma prensibinin 3. sayfasındayım gece gece dert aldık. :)
Motorların nasıl çalıştığını mı öğrenmek istiyorsunuz.
Galiba ayvayı yedim :) az önce PDF dosyası indirdim ve 60 sayfalık motor çalışma prensibinin 3. sayfasındayım gece gece dert aldık. :)

Ben zaten işin ustasıyım. 😎

Artı -2 Eksi
Bence makale ile uğraşmayın o makalede yazacağını sanmıyorum. Ben size istediğiniz gibi bahsedeyim zaten şuanda tasarımını yaptığım araç emisyonsuz su ile çalışan bir araç dünyada olmayan bir sistem olduğundan dolayı bulmanız tamamen imkansız.
Bence okuyup zaman kaybetmeyin derim sırf bu sorunun cevabını almak için akdeniz üniversitesine gideceğim.

Artı -2 Eksi
Bence makale ile uğraşmayın o makalede yazacağını sanmıyorum. Ben size istediğiniz gibi bahsedeyim zaten şuanda tasarımını yaptığım araç emisyonsuz su ile çalışan bir araç dünyada olmayan bir sistem olduğundan dolayı bulmanız tamamen imkansız.
Bence okuyup zaman kaybetmeyin derim sırf bu sorunun cevabını almak için akdeniz üniversitesine gideceğim.
Allah yolunuzu açık etsin umarım hayatınızda istediğiniz yere gelebilirsiniz bu denli güzel sohbet için ayrıyetten teşekkür edip iyi geceler diliyorum.

1000 devir demek motor milinin 1 dakikada 1000 kere dönmesi demek. 4 zamanlı motorlarda her piston 2 dönmede 1 patlıyor, bu da piston başına 500 patlama demek. Böyle değil mi? Piston sayısı piston başına düşen patlama sayısını değiştirmez sonuçta.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı