Çözüldü 1 dakika içinde piston başına düşen patlama sayısı ve piston hareketi nasıl hesaplanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HackHita

Hectopat
Daha fazla  
Ben mühendislik üzerine kariyer çizmeye çalışan biri olarak bu soruyu soruyorum büyük ihtimalle kimse cevap vermez ama okuyan ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim.

6 silindirli bir arabada 1000 devirde 1 dakika içinde piston başına düşen patlama sayısı ve piston hareketi nasıl hesaplanır?

Çözüm
1000 devir demek motor milinin 1 dakikada 1000 kere dönmesi demek. 4 zamanlı motorlarda her piston 2 dönmede 1 patlıyor, bu da piston başına 500 patlama demek. Böyle değil mi? Piston sayısı piston başına düşen patlama sayısını değiştirmez sonuçta.
Aga dakikada 1K biraz fazla değil mi ya? Mil çıkarsa araba 22K hasar kaydı alacak.

Böyle bir şey mümkün değil yaptığı hesapların tamamı yanlış ben burada susuyorum daha da uğraşmak istemiyorum.
Evet, mühendis olarak konuşuyorum. Sizin gibi sıfır emisyonlu araç hayalleriyle yaşamıyorum. Sıfır egzoz emisyonu istiyorsanız kolay, elektrik motoru kullanın. İçten yanmalı motorla sıfır egzoz emisyonu istiyorsanız egzoz valfine ağzınızı dayayabilirsiniz.

Göreceksiniz ben sizin saçma sapan krank millerleirnizi enjeksiyon sitemlerini kullanmayacağım dünyada daha var olmamış bir sistem yapıyorum ve sen bu sistemi yaklaşık 5 yıl sonra haberlerde seyredeceksin ve diyeceksin ki bu sistem şeytanın bile aklına gelmez diyeceksin ve iş mühendis olmakta değil fakultemde sizler gibi cahil daha pilin bile nasıl göründüğünü bilmeyen otomotiv mühendisleriyle dolu ömrümde hesaplama görmemişsin karşına gerçekçi değerler atıldığında da kafanda kurduğun soyut ve saçma sistemlerin hesaplamaları ile dünyada bile var olmayan bir sistemin tasarımını karşılaştıracak kadar at gözlüğü takan insanlarsınız.
@Ellie Williams basit sorunuzu güzelce cevaplamış. Saçma ve uzun hesaplar (ki hesap bile değiller) yaparak ömrünüzü geçirebilirsiniz. Olgu karşısında hala itiraz eden kişilerden uzak durmayı hepinize tavsiye ediyorum. Bir de usta olduğunu belirtip yalan söyleyenlerden uzak durursanız daha da iyi olur.

Mesela sizlerden uzak durmayı tercih edebilirler ve üstelik yaptığım hesapları hiçbir zaman bir motor mühendisi bile olsan bu hesapları sen hiçbir zaman yapmaya yeltenmezsin ama ben birgün cidden bu emisyonsuz içten yanmalı motoru piyasaya vereceğim işte o zaman tasarladığım şeyleri ne yapsam da bunu alsam diye düşüneceksin susuyorum ve konuşmuyorum daha da seviyenize düşemeyeceğim.

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı