Rehber 1 GB RAM ile Windows 8.1'i Windows 7 gibi akıcı kullanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu adımları kendi 1GB RAM'li Windows 8.1 bilgisayarımda denedim ve bunları yapınca performansın arttığını çok net şekilde hissettim.
Hocam bunlar bilinçli bilgisayar kullanıcılarının yaptığı klasikleşmiş ayarlar. Farklı bir şey değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum.

Hocam bunlar bilinçli bilgisayar kullanıcılarının yaptığı klasikleşmiş ayarlar. Farklı bir şey değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum.

Evet haklısınız ama ben bunu kolaylık olsun diye rehber olarak paylaştım.

Ben bu adımları kendi 1GB RAM'li Windows 8.1 bilgisayarımda denedim ve bunları yapınca performansın arttığını çok net şekilde hissettim.

Beni sen yanlış anladın. AVG yerine Windows Defender kullanınca bilgisayar hızlanıyor demek istedim.
Bence AVG'de Windows Defender'da yavaşlatıyor PC'yi. AVG zaten avast! grubunun bir ürünü olduğu için avast! ne kadar ağırlaştırıyorsa makineyi AVG'de o kadar ağırlaştırır. Bu arada ağırlaştırmadan kastım AVG ve avast! bilgisayarı yavaşlatmaz. Ancak 1GB RAM'li bir PC'ye sahip makineye kurulacak kadar akıcı bir yazlım da değil. O bilgisayara bir ESET gider. ESET'in RAM tüketimi çok çok düşük.

Bence AVG'de Windows Defender'da yavaşlatıyor PC'yi. AVG zaten Avast! Grubunun bir ürünü olduğu için Avast! Ne kadar ağırlaştırıyorsa makineyi AVG'de o kadar ağırlaştırır. Bu arada ağırlaştırmadan kastım AVG ve Avast! Bilgisayarı yavaşlatmaz. Ancak 1GB RAM'li bir PC'ye sahip makineye kurulacak kadar akıcı bir yazlım da değil. O bilgisayara bir ESET gider. ESET'in RAM tüketimi çok çok düşük.

Windows 8.1'deki Windows Defender pek yavaşlatmıyor. Çünkü Windows 8.1'deki Windows Defender Windows Vista ve Windows 7'de kullanılan Microsoft Security Essentials tabanlı yani UWP (Modern) uygulama değil.

Windows 8.1'deki Windows Defender pek yavaşlatmıyor. Çünkü Windows 8.1'deki Windows Defender Windows Vista ve Windows 7'de kullanılan Microsoft Security Essentials tabanlı yani UWP (Modern) uygulama değil.
UWP olayı tamamen arabirim ile ilgili, Windows 10'un ilk sürümlerinde de Windows Defender UWP tabanlı değildi. Benim burada bahsettiğim konu antivirüs motoru. Microsoft'un kullandığı antivirüs motoru sistemi yavaşlatıyor.

UWP olayı tamamen arabirim ile ilgili, Windows 10'un ilk sürümlerinde de Windows Defender UWP tabanlı değildi. Benim burada bahsettiğim konu antivirüs motoru. Microsoft'un kullandığı antivirüs motoru sistemi yavaşlatıyor.

Windows 7 uygulamaları 1GB RAM ile çok fazla kasmadığını söylersiniz ya.

İşte Windows 8.1'deki Windows Defender da Windows 7'deki Microsoft Security Essentials programının yeniden adlandırılmış ve hâlâ destek alan hali.

Windows 8.1'deki Windows Defender'da
programın yeniden adlandırılması dışında hiçbir arayüz ve motor değişikliği yapılmamış.

Bu yüzden de Windows 8.1'deki Windows Defender motoru 1GB RAM'li bilgisayarlarda bile oldukça akıcı çalışıyor.

Aslında akıcı hale getirmek için daha bir sürü şey var. Bende mi rehber yapsam acaba bunun hakkında🤔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı