Çözüldü 1 Gbps destekleyen internetle 100Mbps hız almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

alperen.asilturk

Hectopat
Daha yeni CAT6 kablo aldım. İnternette önerilen birçok çözümü de uyguladım. Speed & Duplex dahil. Wi-Fi ile 350Mbps'ye kadar hız alırken kabloda neden hala sorun yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Screenshot_1.png

Anakart modelini öğrenemedim o yüzden buraya bir CPU-Z SS'i bırakıyorum.

Çözüm
Modem kutularından sarı, 1 metre civarı bir CAT.5E kablo çıkıyor. O modemde de çıkması lazım, benimkinde çıkmıştı. Denediğimde 1Gbit rahatlıkla alabiliyordum o kablo ile.
Eve gittiğimde bakayım tekrardan, teşekkürler bilgi için.

Eve gittiğimde bakayım tekrardan, teşekkürler bilgi için.
Evet, sorun kablodaymış. Modem kutusundan çıkan CAT5E kablo ile 1.0Gbps hız alabildim. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Ağ bağlantı hızım normalde Gigabit 1000 Mbps hız almam gerekirken Wi-Fi ile 400-450, kabloyla 100 alıyorum. CAT6 kablo kullanmama ve internette halihazırda olan çözümlere göz atmama rağmen çözemedim halen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki neymiş? 1 Gbit değilmiş. Router 1 Gbit destekliyor mu diye soruyorlar size, verdiğiniz cevap:

Direkt modemden çekiyorum kabloyu, 7 metre bir şey zaten.

Zaten başka nasıl çekebilirsiniz kabloyu? Eve Switch koymak nadir bir durum.

Şimdi tekrar soralım. Router'ınız nedir? 1 GBit destekliyor mu?

Router kullanmıyorum. Ya da sorduğunuz şeyi anlamadım. Modem ve laptop dışında başka bir şey yok. İnternet paketimi gigafibere değiştirince modemi de değiştirdiler. Gigabit destekleyen bir modem vermişlerdir diye düşünüyorum. Çünkü eve gelen internet sorumluları da kablolu hız testi 100mbpsde kalınca şaşırmışlardı.

ZyXEL EMG5523-T50b modem modeli. Kabloyu da internetten CAT6 diye aldım, dolandırılmadıysam CAT6 olmalı.

Kabloda 8 tel var.

Ağ kartı donanım kimliği yukarıdan aşşağıya :

Kod:
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_50151558&REV_15
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_50151558
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_020000
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&CC_0200

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler