Çözüldü 1 Gbps indirme hızı olan internette Steam'de düşük indirme hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canhat Emir

Hectopat
Daha fazla  
İndirme hızım 930 download ve 940 upload ama buna rağmen Steam gibi uygulamalarda düşük indirme hızı alıyorum önce hız 90 mb/s e kadar çıkıyor fakat sonra düşerek 40 ila 30 mb/s arası dalgalanıyor.

Çözüm
Farklı sunucularda denedim yine bir değişiklik olmadı disk hızım indirme hızımdan daha yüksek.
Eki Görüntüle 1610996

İndirme yaparken aynı anda diske yazdığı için NVMe SSD yoksa o yüzden hızın sınırlanıyor olabilir onu demek istedim. Benim attığım görselde gördüğün gibi indirme hızımla eşit gidiyor neredeyse.
Acaba oyunun sunucularında bir sıkıntı mı var diye bir deneyeyim dedim ama bir sıkıntı yok gibi.
Eğer çözemezsen TurkNet'e bir kayıt aç çözerler muhtemelen.

1671804687282.png
İndirme hızım 930 download ve 940 upload ama buna rağmen Steam gibi uygulamalarda düşük indirme hızı alıyorum önce hız 90 mb/s e kadar çıkıyor fakat sonra düşerek 40 ila 30 mb/s arası dalgalanıyor.

Wi-Fi ile deniyorsanız düsmeler oluyor. Çözüm olarak Ethernet kablosu veya wifi 5/6 destekli modem almanız.

Sunucu izniyle olduğunu düşünüyorum yukardaki arkadaş gibi. Ünideki net hızım çok fena normalde ama steamde yavaş indiriyor ayrıca originde indirirken steamı nerdeyse 2ye katlıyor. Steamle alakalı bir durum olmalı tamamen

Wi-Fi ile deniyorsanız düsmeler oluyor. Çözüm olarak Ethernet kablosu veya wifi 5/6 destekli modem almanız.
cat 5 kablo ile bağlı

Steam indirme hızını kısıtlıyor. Türkiye'de malum internet hızı ortalaması çok düşük olduğu için yatırım yapmıyorlar sunuculara.
evet ama başka bi videoda 100 mb/s alınabiliyordu benm ki de dediğim gibi önce 95 lere kadar çıkıp geri iniyor yani steam ile alakalı olduğunu düşünmüyorum

binaya daha geçenlerde turknet gigafiber geldi bende hemen geçtim hatta eski intternetimden bila daha az ödüyorum 140 tl

Cat 5 kablo 100 MBps ile limitli. Cat 6 kablo kullanın, ayrıca oyunun indirildiği diskin hızı da önemli.

Birkaç ay önce ben de düşük indirme hızına sahiptim ancak bu yöntemleri yaptıktan sonra şu an 13,2 MB indirmekteyim, hatta arkada Injustice inmekte. 20 GB 4 saat göstermekte :D ( umarım işe yarar )

-Steam indirme önbelleğini temizleyin.
-Ardından sunucu bölgesini Amerika'dan herhangi bir bölge yapın. ( tavsiyem atlanta )
Şöyle bir şey buldum denemediyseniz buyrun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı