1 gigabit internet için 3000 TL router önerisi

Bütçe
3000

Nyoibo

Kilopat
Daha fazla  
TurkNet'in verdiği Router'ı değiştirmek üzere bir arayış içerisine girdim. 3000 TL bütçem var. 3 adet router dikkatimi çekti. Sizce hangisini almalıyım ya da daha iyi seçenekler var mı?
ASUS RT-AX52 Pro 574MBPS-2402MBPS Dual-bant Wi-Fi 6 router.
TP-Link Archer AX72.
Huawei Wi-Fi BE3.

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet'in verdiği Router'ı değiştirmek üzere bir arayış içerisine girdim. 3000 TL bütçem var. 3 adet router dikkatimi çekti. Sizce hangisini almalıyım ya da daha iyi seçenekler var mı?
ASUS RT-AX52 Pro 574MBPS-2402MBPS Dual-bant Wi-Fi 6 router.
TP-Link Archer AX72.
Huawei Wi-Fi be3.

Mercusys MR90X alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin.

Mercusys MR90X alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin.

Bu modem arayışını aslında bir tanıdığım için araştırıyorum OpenWrt ile pek uğraşacağını sanmıyorum standart bir kullanıcı olarak kullanacak hangisini önerirsin? Bir de OpenWrt tam olarak ne işe yarıyor basitçe anlatabilir misin?

Bu modem arayışını aslında bir tanıdığım için araştırıyorum OpenWrt ile pek uğraşacağını sanmıyorum standart bir kullanıcı olarak kullanacak hangisini önerirsin? Bir de OpenWrt tam olarak ne işe yarıyor basitçe anlatabilir misin?

OpenWrt kısaca bir router yazılımıdır ve çok fazla fonksiyonu mevcuttur bunlardar birkaçı Zapret internet sağlayıcının engellemelerini aşmanı sağlıyor, SQM bufferbload yani kısaca yoğun kullanımda ping değerini stabil olmasını sağlıyor, DoH DNS internet verilerini DNS to HTTPS protokolü ile şifreliyor böylece servis sağlayıcın girdiğin sitelerde ne yaptığını izleyemiyor(ama sitenin IP adresini bulabilirler onu gizleyemiyor) ve Wi-Fi ayarından cihazın ülkesini değiştirerek cihazın Türkiye için belirlediği limiti kaldırıp maksimum değerde kullanabilirsin ve dahası da mevcut.

Keenetic hooper AX3000 alabilirsin ama yarı fiyatına aynı donanıma sahip ve benim de şu an kullandığım OpenWrt destekli Xiaomi AX3000t mevcut.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı