1 gigabit internet ile dijital oyun servislerinde düşük indirme hızı

Beyaz Saray

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 1 Gbps Superonline internetim var, hız testi yaptığımda 940 Mbps download, yaklaşık 60 Mbps upload hızı alıyorum. Steam, Epic Games ve Xbox'da oyun indirirken 30-40 Mbps hızla indiriyor. Internet Download Manager'dan dosya indirirken 70-100 Mbps civarı hızla indiriyor. İlk defa olan bir şey değil, bu internete geçtiğimden beri bu şekilde. Sunucu yoğunluğuyla falan alakası olduğunu zannetmiyorum yani. Nasıl hızlandırabilirim?

Evet çoğu oyunu hard diske indiriyorum maalesef. İşlemcim de o kadar iyi değil, i3 10105F. Yapacak bir şey yok bu durumda sanırım.

i3 10105F'de bu işin altından kalkamayacak bir işlemci değil ki, 900 ile indiremesen bile 600-700 bandında indirmen gerekir. SSD varsa sistemde ona bir deneme yapar mısın? Bir de Steam'in işlem önceliğini arttırmayı? Bende de benzer durum vardı. 100 Mbps hızı geçemiyordum Steam'de. Format attım düzeldi ama hem indirme yaparken fanlarım delirmeye başladı hem de güzel bir tavsiye olmaz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu kategorideki özellikle 3. 2. Ve 1. Sayfayı inceleyin anlarsınız. Tek tek yazmayayım bıktım vallahi aynı şeyleri okumaktan yazmaktan uyarmaktan.
Ama özeti şu sansür engelleme bant genişliği daraltması.

Mesela.

Son düzenleme:
Sıkıştırılmış dosyadan ne anlıyorsun?
Sıkıştırılmış bir dosya olduğunu anlıyorum.

indikten sonra çıkartma işlemi yapılır bu esnada platform arayüzünde "kuruluyor" veya "yükleniyor" gözükür tam burada cpu sömürür eyvallah. Sıkıştırılmış dosya da olsa "indiriliyor" kısmına Cpu nun etkisi varsa da çok azdır. İlk çıkan 1 çekirdekli işlemci kullanmıyor ki adam.

Yani işin teknik bilimsel kısmını bilen varsa tekniker konuşarak anlatsın o zaman.

HDD ile 30-40 MB/s arası görmeniz normal. Teorik olarak HDD azami 220-250 MB/s okuma yazma yapabiliyor. IDM ile sadece dosyayı indiriyorsunuz. Steam oyun inerken diske okuma-yazma işlemi de yapıyor. Steam'den oyun indirirken görev yöneticisinden diskin yazma hızını ve kullanımı kontrol ederseniz tamamına yakın kullanıldığını görürsünüz. Aldığınız değerler normal. Ayrıca anakart üzerinde 1 Gigabit Ethernet internet portu yoksa isterseniz i9 14900K takın yine indiremezsiniz. Ama IDM'de 100 MB/s indirme yapabiliyorsanız 1 Gigabit port vardır. Ayrıca İ3 10105F ile en fazla 400-500 MB/s gibi durumları zor görürsünüz. SSD olsa rahat Steam üzerinde rahat 300-400 MB/s gibi değerleri görebilirsiniz.

Aşağıda Gigafiber internet ile indirme işlemi yaptım. Sistemde 16 GB 3600 MHz RAM - Kingston Fury Renegade 2 TB - Ryzen 5 5600 var. 4.6 GHz sabit. Sadece oyun iniyor. İşlemci kullanımı yüzde 50 civarında. RAM 7.8 GB kullanılıyor. Sizde 8 GB RAM varsa çok çok normal aldığınız değerler... Sadece internetin hızlı olması yetmiyor maalesef sisteminde o veriyi çekip yazabilmek için yeterli güce sahip olması gerek...

TEST.png

Merhaba. 1 Gbps Superonline internetim var, hız testi yaptığımda 940 Mbps download, yaklaşık 60 Mbps upload hızı alıyorum. Steam, Epic Games ve Xbox'da oyun indirirken 30-40 Mbps hızla indiriyor. Internet Download Manager'dan dosya indirirken 70-100 Mbps civarı hızla indiriyor. İlk defa olan bir şey değil, bu internete geçtiğimden beri bu şekilde. Sunucu yoğunluğuyla falan alakası olduğunu zannetmiyorum yani. Nasıl hızlandırabilirim?
Az değil ki bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı