1 haftada 4 kilo gittikten sonra 2 kilo nasıl geldi?

alperensky3

Femtopat
1 haftadır spor salonuna gidiyorum.
Diyetime de dikkat ediyorum.
Yağ ve şekeri büyük ölçüde azalttım.
Ekmek de yemem, yesem 3 dilim kepek ekmeği yiyorum.
Salonda 40 dakika eliptik, 40 dakika bisiklet yapıyorum.
Kalan 20 dakikada ise kol veya bacak çalışıyorum.
Kol saatime göre her gün 1000 kalori yaktığımı gösteriyor.
114 kiloydum.
Dün tartı 110 gösterdi, bugün 112.
Bu nasıl oluyor?
Hiçbir şekilde diyetten veya spordan sapmadım.

Bende bazen 94 bazen 98 bazen 97 bazen 95 değişiyor o sıra yediğim yemeğe göre değişiyor bunun asıl nedeni bağırsaklarında falan birikenlerin ağırlığı. Yemek çok yersen sindirim sistemin de dolu olur. Su da etkiler tabii bunu bayağı etkeni var. Kısaca 2-3 kiloyu kilo verme sürecinde zayıfladım düşüncesine girme kısaca vucudundaki ağırlıklar azalıyor.

Hocam bu 2 kilo ödemdir büyük ihtimalle domates yemeyin bayağı ödem yapar. Ayrıca kas yağdan daha ağır olduğu için 2 kiloda kaslarında etkisi var yani o 2 kilo ya ödemdir ya da kastır. Veya dışkıda olabilir sabahları tuvalete hep gidin tutmayın.

Kilo verdikten hemen sonra tartıda tekrar artış olması normal diye hatırlıyorum yağ hücrelerine su dolmasıyla alakalı idi sanırım. Ayrıca yağ kastan daha fazla yer kaplar, 1kg yağ 1kg kastan daha ağır değildir.
1kg yağ nasıl 1kg kastan daha ağır dalga mı geciyonuz.

1 haftada 4 kilo verip yağ yaktığın gibi bir yanılgıya düşme. Spora ilk başladığın zamanlar hızlı kilo vermen normal çünkü ödem atarsın, pes etmeyip böyle devam et bir süre sonra yağ yakmaya başlayıp ayna karşısında da gözle görülür fark yaşayacaksın zaten.

Yani demek istediğim o 2 kiloyu geri alman normal attığın suyu tekrar vücuduna almışsındır dert etme.

Bu şekilde devam edersen kemerden anlarsın kafaya takma, üstte arkadaşların da dediği gibi spor sayesinde de bir miktar kastan kütle alırsın. Kas dokusu sık olduğu için küçükte olsa ağırlık yapmaya başlar. Diyetini bozma, sporunu yap.

Ben kışın sadece diyet yaparak 1.5 ayda 7-8 kg verdim. Dediğim gibi kemer sayesinde kilo verdiğini anlıyorsun bu seni motive eder.

Peki hocam yağ yakımı ne zaman başlar peki?
Üstelik ben bahsettiğim bir haftadan önce de yine 1 hafta boyunca her gün sadece bisiklet sürdüm toplamda 80 dakika.

Hocam 2 ayda 15 kilo verme hedefim var.
Evet imkansıza yakın.
Ama hiç değilse ihtimali var mı?

Ayrıca salonda.
7.5 kg dambıll.
Bacak için de 80 kilo çalışma yapıyorum.
80 kilo demişken ayakları bir cismin altına koyup o cismi yukarı kaldırmak anlamında diyorum.
Ayrıca haltere de her 2 tarafına 5 veya 7.5 kilo takıp kaldırıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…