1 İşlemciye 4 Ekran kartı takma

Daha fazla  
1 adet işlemci var. Buna 4 adet ekran kartı takmayı planlıyorum diyelim bu nasıl oluyor Maksimum PCI Express Hattı Sayısı 40 diyor mesela örnek veeriyorum örnek verdiğim işlemci i7 mesela nasıl calışıyor o sistem PCI slot 16 bir adet olsa gerisi 8 8 8 olsa tamam bunu anlarım 16 + 8 +8 +8 = 40 ediyor da yeni çıkan hatta hemen hemen çoğu anakart 2 x 16 PCI ile calışıyor o nasıl oluyor 16 x 2 + 8 üç tane SLI takılıyor o zaman öyle mi oluyor 16 x 2 = 32 + 8 = 40 bilgim bu doğrumu yanlışmı bilmiyorum da sordugum soru işte adamlar X99 deluxu 2 anakartta bile 4 tane GTX 1080 takmış ve bir adet işlemci var söz konusu işlemci i7 6950x belkide kendi sorumun cevabını kendim vermiş oluyorum ama bunları kesin olarak bilgili birinden duymak istiyorum

Bir de 2.ci bir sorum olacak ki en çok bunu merak ediyorum. Elime 3200 MHZ calışan 16 GB RAM var anakartım da 3200 MHz destekliyor OC olarak destekliyor. İşlemcim i7 6700 2133 MHz diyor max bu olay nasıl oluyor? İşlemci 2133 diyor anakart 3200 diyor. Nasıl yani ben şimdi 3200 DDR4 16 GB RAM taktıgım halde 2133 mü kullancağım ? Bunun acıklamsını sağlarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 adet GTX 1080 takıldığında hepsi X16 olarak çalışmayacaktır. Kart eklendikçe arasında paylaşım olacaktır. Burda kullanılan işlemci ve anakart ne kadar PCI Express hattı destekliyor orası önemli. Ayrıca bu tür şeyler gereksiz masraf demek. Her zaman 4x%100 performans vermiyebilir. Çok değişken bir konu X rakamının alabileceği değerler gibi.

X99 için cevap vereyim. Kullandığınız anakartın kullanım kılavuzunda, kullandığınız işlemci için hangi düzende hangi hızda çalışacağı mevcuttur. Örneğin 40 adet yol var ise işlemcide, 2 ekran kartı takarsanız X16 - X16 çalışır, 28 yol var ise X16 - X8 olarak çalışır.

Bunları kullanmak istediğiniz anakartın kullanım kılavuzundan çok daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. O kılavuzda tablo halinde gayet detaylı yazmaktadır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı