Evet, soru başlıktaki gibidir. Ben 13 yaşındayım ve evde sıkılıyorum, bu yüzden de oyun yapmaya karar verdim. Udemy'nin kursları +Blender ile 2D bir oyun yapılabilir mi? Ayrıca bu oyun yaz bitmeden bitebilir mi? Bu arada oyun hikayeli olacak, hikaye ile ilgili önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Oyunu yandan görünümlü bir aksiyon oyunu yapmayı düşünüyorum. Hızlı tempolu, parkurlu olmasını istiyorum. Ninja arashi oynamış ve sevmiştim. O tarzda bir şey yapmayı düşünüyorum. Hikaye olarak ise bir sokak dövüşçüsünün ailesini kaybetmesi, bunun üstüne intikam almaya çalışması diye düşünüyorum.
Evet, soru başlıktaki gibidir. Ben 13 yaşındayım ve evde sıkılıyorum, bu yüzden de oyun yapmaya karar verdim. Udemy'nin kursları +Blender ile 2D bir oyun yapılabilir mi? Ayrıca bu oyun yaz bitmeden bitebilir mi? Bu arada oyun hikayeli olacak, hikaye ile ilgili önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Oyunu yandan görünümlü bir aksiyon oyunu yapmayı düşünüyorum. Hızlı tempolu, parkurlu olmasını istiyorum. Ninja arashi oynamış ve sevmiştim. O tarzda bir şey yapmayı düşünüyorum. Hikaye olarak ise bir sokak dövüşçüsünün ailesini kaybetmesi, bunun üstüne intikam almaya çalışması diye düşünüyorum.
Hikaye örneği: Oyun 2023'ü anlatsın. Oyunumuzda uzaya giden Türk'ler olsun. Ve sen onlardan istediğin karakteri seçebilirsin. Ahmet Ayşe hüsnü ve Fatma karakterlerinden istediğini seçebiliyorsun. Sonra uzaya giderken uzay ge misinde bir sorun oluşuyor ama hala yukarı çıkabilecek gücü var ve çıkıyor da. Ve uzay katmanına geldiği anda geminin sorunu iyice çoğalıyor ve bir anda bir patlama sesi geliyor. Daha sonra astronotlar gemiyi bir kontrol ediyorlar ve geminin motorunu patlamış olarak görüyorlar. Daha sonra ne yapacaklarını düşünüyorlar. Ama hiçbir şey duyamıyorlar. Ondan sonra gemiyi bir şey çekmeye başlıyor. Ve gezegenler ve güneş bile çekiliyor.
Daha sonra astronotlar ne görsün? "kara delik!" dediler hepsi aynı anda. Daha sonra kara deliğe çok yaklaşmışken adamlar pes ediyor. "Ahmet lanet olsun kurtulamayacağız!" diyor Ayşe. Ama daha kurtulunması imkansız olan kara delik kısmına gelmemişlerdi. Gemi de bir motor daha olacaktı. "ben bunu nasıl düşünemedim LAN!" der Fatma. Ve herkes motor aramaya başlar. Ve motorun parçalarını buldular. "motor çekim etkisine yakalandı olamaz!" dedi hüsnü. Artık dua etmeye başlamışlardı. Çünkü kurtulmanın imkansız olduğunu sanıyorlardı. Ama o sırada bir patlama daha duyuldu. Güneş patlamıştı. Her yer bir anda ışıkla doldu. Astronotlar korkudan ses bile çıkaramıyorlardı. Her yerde lav, basınç çekim etkisi, ve milyonlarca ışık topu vardı. Gemileri erimeye başlamıştı bile. Çekim etkisi onları çekmeye bile başlamıştı. Kara deliğe doğru gidiyorlardı. Ve o an 3. patlama duyuldu. Kara delik kendi içine çökerek büyük bir patlamaya yol açtı. Artık çekilmiyorlardı. Kara deliğin küçük parçaları uzaya yayılıyordu. Ama 2 patlamada onları ittirmeye yetti. Güneş patlamasında Mars'a doğru itildiler. Ve kara delik patladığında ise Mars'ın atmosferine geldiler. Görevleri zaten buydu. "ops bir saniye yalnız biz nasıl geri döneceğiz?" dedi Ahmet. Herkes o anda "nereden bilelim?" dedi. 4. patlama şiddetiyle herkes titredi. Bir volkan patlamıştı. Hem de tam 17 metre önlerinde. "galiba burada fazla durmamalıyız" dedi Ahmet. Ve havada uçan bir şey gördüler. Bu bir ufo'ydu. "şu lanet yere gelmeseydim şimdiye evimde belgesel izliyordum." dedi Ahmet. "şimdi ne yapacağız?" dedi hüsnü. "uzaylılar saldırgan olacak diye bir şey yok o zaman kurtulabiliriz." dedi Fatma. Uzaylılar geldiklerinde onları gemilerine aldılar. Ve onları kendi gezegenlerine götürdüler. Devam edecek yazısı ile serinin ilk oyunu bitecek arkada havalı bir müzik çalarken uzaylıların onları kendi gezegenine götürdüğü sahne buğulu bir şekilde arka plandayken oyun yapımcıları kısmı ön planda belirecek. Hikayeyi tasarlayan: Zoser (Anıl Berk) kısmını da isterim ama .
oyunu yandan görünümlü bir aksiyon oyunu yapmayı düşünüyorum. Hızlı tempolu, parkurlu olmasını istiyorum. Ninja arashi oynamış ve sevmiştim. O tarzda bir şey yapmayı düşünüyorum. Hikaye olarak ise bir sokak dövüşçüsünün ailesini kaybetmesi, bunun üstüne intikam almaya çalışması diye düşünüyorum.
Zor olacağını düşünmüyorum. Unreal Engine kullanırsanız kod yazmak yerine, Blueprint adındaki C++'ın birleştirmeli bir sisteme dönüşmüş hali ile her şeyi yapabilirsiniz. C++ ile aynıdır. Biraz denerseniz kolay gelecektir. Her şey zordur. Tıpkı bunun gibi Unity de zordur, fakat alışınca yapılabilir. Eğer sosyal dışı yönlendirme cezası olmasaydı, Discord adımı verirdim. Yasak mı yazabilir miyim adımı bilmiyorum ama eğer olursa birlikte yapabiliriz oyunu.