1 ms TN panel vs 5 ms IPS panel

Selim Akıncı

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
242
Arkadaslar merhaba. Sizce başlıkta belirttiğim gibi hangisi? Genellikle FPS oyunları oynuyorum. Monitörlerin ikisi de 75 Hz olmak kaydıyla sizce hangisi alınmalı? Bu arada renkler benim için önemlidir.
 
Ben IPS tercih ederdim ama kişiden kişiye değişir bu tercih. Açıkçası ben 1 ms ile 5 ms arasındaki farkı anlamıyorum. Anlıyor olsam da pek önemli olmazdı benim için.
 
FPS ağırlıklı oynuyorsan kesinlikle 1ms TN panel almanı öneririm. TN panelin renkleri IPS ve VA paneller kadar canlı ve doygun değildir ama tepki verme hızı hepsinden iyidir. FPS oyunlar için en ideali TN panel.
 
TN panel, VA panele göre daha cansız kalıyor olabilir, ama TN panel daha gerçeğe yakın ve oyuna yönelik renkler veriyor bana göre, VA panel çok renkli ve film için uygun diye düşünüyorum. Belgesel falan izleyeceksen uygundur :d

Soruna gelecek olursak, oyun oynuyorum dediğin için TN panel öneririm. 75Hz ve 1MS oldukça tatmin edicidir.
 
Oyunlarda IPS panel pek tatmin etmeyebilir ki IPS panel teknolojisine sahip monitörlerin kullanım alanları da bambaşka zaten.
TN veya VA panele sahip bir monitör tercih edebilirsiniz.
TN panel, VA panele göre daha cansız kalıyor olabilir
Yeni nesil TN panellerde çok gelişti artık hakkını vermek lazım.Üst segmentteki ürünler iyi kalibre edilmek koşulu ile renk performansı,doğruluğu açısından ve ayrıca görüş açısı bakımından başarılı sonuçlar ortaya koyabiliyor.
 
Son düzenleme:
Daha çok oyun oynayacağım diyorsan TN panel seç. Renkler benim için önemli diyorsan, film ve dizide izliyeceğim diyorsan IPS panel seç.IPS ile oyun görüntüsü daha kaliteli olur fakat ms olarak 3 ms fazlası fark edilir bir sorun. Tercih sizi kalmış burda.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı