1 oda en fazla kaç watt kaldırabilir?

effexor

Hectopat
Merhaba, odamda 1 priz var, buna 1 derin dondurucu (kaç watt olduğunu bilmiyorum orta seviye bir derin dondurucu), 500Watt'lık PSU'su olan bir bilgisayar, 1 monitör, 1 10Watt'lık ışık, 1 şarj aleti bağlı. 3 uzatma var toplam bu uzatmaların sonuncusuna 1200 Watt'lık bir elektrikli ısıtıcı eklemek istiyorum. Acaba bir sorun çıkarır mı? Çalıştırdım birkaç kere sorun çıkmadı ama emin olamadım. Şalter atması gibi durumlar olur mu?

Bunun oda ile alakası yok ev olarak hesaplaman gerekiyor, evinizde sigorta kutusundaki sigortaların amperajına göre yapılır hesabı

Derin dondurucuda yıllık enerji tüketimi 266 kWh olarak belirtilmiş, bu kaç watt a denk geliyor? Onu hesaplayamadım.
Bu değer ortalama bir değer. Maksimum çalıştığında çektiğine bakmak lazım. Çünkü kapıyı açıp kapatınca içeriyi soğutmak için çalışıyor, sonra kapıyı açmadıkça uzun bir süre içerideki soğukluk muhafaza edilebildikçe tekrar çalışmıyor. Çalışması gerekince tekrar çalışıyor. İlk çalışma anında 1-2 saniyeliğine çok yüksek akım çekebiliyorlar. Yani ortalamasına değil, olabilecek maksimuma bakmak lazım. Yani, sizin bilgisayarınız ve ısıtıcınız açıkken derin dondurucunun anlık harcadığı güç de 1500 W falan olursa şalter atar. Ama o kadar olacağını sanmıyorum. Yine de aynı priz üzerinden hem dondurucu hem de ısıtıcı gibi 2 tane fazla güç harcayan eşyanın aynanda kullanılması bence pek sağlıklı bir şey değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı