1 paket sigara bağımlılık yapar mı?

Bir tek içtikten sonra bile psikolojik olarak bağımlı olabilirsin. Bazı ülkeler artık belli bir yıldan sonra doğacak olanlar için tütün yasağı kanunu çıkarıyor. Bu zıkkımı elinize bile almayın. Eğer yine de içmek isterseniz öncelikle hastanelerin onkoloji servislerine bir göz atın

İhtimali var. Kimi olur kimi olmaz ama bırak 1 paketi 1 sigarayla bile bağlanabilir bazıları da. Yani böyle bir şey düşünüyorsan sakın yapma.

İnsanlar sigarada ne buluyor bunu anlamak için bir paket alasım var ama gerekte var mı bilemedim. 20 tane içen birisi hayatının geri kalanında sigara yüzünden sağlık sorunu yaşar mı diye deney yapmışta olurum. Zaten Türkiye'de yaşıyoruz canımızın değeri yok diye düşünüyorum.
Üstteki arkadaşa ek olarak, dostum bunlarla uğraşana kadar kalk spor yap. Spor yapan ve sağlıklı yaşayanları anla. Mesela kalk 30 gün boyunca her gün 1 saat spor yap. Sağlıklı yaşayanları anla.

Yani git aç bir dizi filan izle, çok boş vaktin var gibi.

Anime tiryakisi ol mesela.

Boş vakitten dolayı değil (vaktimin çoğunu harcıyorum) de ülkenin gidişatı normalde yapmayacağım şeyleri denemek istememe neden oluyor "Battı balık yan gider" mantığı ile. Bunda onlardan birisi.

Her şey bir taneden bir şey olmaz demekle başlar.

Boş vakitten dolayı değil (vaktimin çoğunu harcıyorum) de ülkenin gidişatı normalde yapmayacağım şeyleri denemek istememe neden oluyor "Battı balık yan gider" mantığı ile. Bunda onlardan birisi.
Ülkenin gidişatı ile senin sigara içmen arasında nasıl bir bağlantı var, yarın devran değişir ama sağlığın elden bir defa gitti mi geri gelmez.

Sigara içmeyi çok merak ediyordum (galiba sen de öylesin diye tahmin ediyorum), dayımın yurtdışından getirdiği Chapman adlı vanilyalı sigarasından bir tane alıp denemek istemiştim. Çok güzel kokuyordu yalan yok :D Ağzıma da alınca tadı çok güzeldi aromalı falan. İçime çekmeden içtim. 5-6 fırttan sonra alttan alttan acı tatlar gelmeye başladı. Sonra kendime dedim ki. Ben napıyorum. Sonra fırlattım attım. Yani demem o ki bağımlılık yapmaz hemen.

Her şey bir taneden bir şey olmaz demekle başlar.

Ülkenin gidişatı ile senin sigara içmen arasında nasıl bir bağlantı var, yarın devran değişir ama sağlığın elden bir defa gitti mi geri gelmez.

Yani şu şekil bir bağlantı var zaten Türkiye'de yaşıyorum hayat kötü geliyor en kötü ömrümü kısaltmış olurum zaten Türkiye'de çok yaşamak istemiyorum. Herkesin "yapma" dediği zararlı bir şeyi yapsam ne olur diye düşünüyorum. Bir de bu sigara denen zıkkımda insanlar ne buluyor bunu bilmek istiyorum.

Onu bu şekilde yapma. Gerçekten mantıklı şekilde heves yaptığın şeylere yürü. Hobiler edin ve onları dene. Sigara gibi hem boş hem de üstüne zarar veren bir şeye ne olursa olsun yürüme.
Battı balık yan gidecekse de direkt ölüme gitmez yani, sadece riskli ama kurtuluşu olan yola gider. Büyümesi zor olan ama büyüyünce tam büyüyecek olan bir iş veya hobi gibi.

Son düzenleme:
Yani şu şekil bir bağlantı var zaten Türkiye'de yaşıyorum hayat kötü geliyor en kötü ömrümü kısaltmış olurum zaten Türkiye'de çok yaşamak istemiyorum. Herkesin "yapma" dediği zararlı bir şeyi yapsam ne olur diye düşünüyorum. Bir de bu sigara denen zıkkımda insanlar ne buluyor bunu bilmek istiyorum.
Denemek istiyorsan bir tane iç büyük ihtimal bu ne lan diyip fırlatıp atacaksın :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı