1 paket sigara bağımlılık yapar mı?

İçenle içmeyenin arasında 5 dakika var, sigara ömrünü kısaltmaz; daha kötü bir hayat yaşamanı sağlar. Girdiğin ortamlarda leş gibi kokacaksın, dişlerin istemsizce sararacak, yoğun aktivite yaparken yorulacaksın, ileride bir çok kalp damar hastalığı ile karşılaşma riskin artacak.
Ülkenin durumu hep kötüydü, bugün ekonomik olarak bizim yaşadıklarımızı 70 sene önce de yaşadılar, 50 sene önce de, 30 sene önce de yaşadılar. Çoğumuz doğduğunda 2005-2015 arası dönem ülkenin kısmen rahat ettiği dönemlerdi. Çoğumuz da çocukluğunu ve gençliğini bu günlerde geçirdiği için bu gün ekonominin kötü olduğunu çok daha fazla hissedebiliyoruz. (Gençliğini 60-90 yılları arasında geçiren fosillere oranla) Yoksa aynı ekonomik sıkıntılar ülkenin her döneminde geçirildi. Emin ol ülkenin bu durumu düzelecektir. Belki 1 sene sonra, belki 5 sene sonra, belki 10 sene sonra. Ama hiçbir şey senin cebinden ve sağlığından daha önemli değil. Hem, ülkenin ekonomisinden dert yanan birinin sigara içmek istemesi de ne iş? Bir paket sigara 50 lira olmuş. Şahsen ben her gün 50 lira verecek kadar zengin değilim. Her ay kendimi zehirlemek için 1500 lira iyi para. Bu para ile 3.5 kilo et alabilirsin. Tabii etin neden pahalı olduğu ayrı bir videonun konusu ama, buraya kadar okuduysan ana temayı anlamış olmalısın.

Ülkenin ekonomisinden dert yanan birinin sigara içmek istemesi de ne iş?

Yazınızı okudum dikkate alacağım ve uygulayacağım. Soruya gelirsek pek bir alakası yok ama bunu şöyle özetleyeyim zararlı ve ya Tehlikeli bir şey yapsam en kötü ne olabilir ki diye düşünüyorum, işin sonunda ölmek var. Türkiye'de yaşamak kötü zaten. Bu arada bu aktivite sigara olmak zorunda değil. İnsanların aşırı tehlikeli olarak gördüğü bir spor ve ya aktivite de olabilir. (Rus ruleti gibi) Açıklaması zor ama umarım anlatabilmişimdir.

Zaten soruyu da "Bir paket alıp içse birisi bağımlı olur mu?" Diye sordum zararlı olur mu diye sormadım. Kendimi değil parayı düşündüğüm için bu şekilde bir soru sordum. 50TL her gün vermek çok can yakar.

Evet seni anlıyorum ama içindeki bu isteğine sigara ile cevap vermek seni ömrünün geri kalanında sağlık, hijyen ve yaşam konforu olarak hoşnut kalmayacağın bir hale getirecektir. Gelecekte pişman olmaman için kullanmanı şiddetle önermem. Sigarayı bırak, hayatı bırakma; birakabilirsin.org

Bağımlılık olayı şöyle ki, sigarayı ilk içtiğin zaman öksürtme olasılığın yüksek ama aynı zamanda hafif bir uyuşturma etkisi olacak. İlk zamanlarda kafanı ve vücudunu kısa süreliğine uyuşturacak ve bu hissiyat hoşuna gidecek. Eğer içmeye devam edersen bu his bir süre sonra yavaş yavaş kaybolacak. Çünkü vücudun alışmaya başlayacak. Sen de o hoşuna giden hissi aramaya başlayacaksın ve farkında olmadan her seferinde daha fazla sigara içmeye başlayacaksın. Bu süreçte farklı tütün ürünlerine de ilgi duyman kaçınılmaz. Örneği nargile veya puro gibi. Eğer belli koşullandırmalar ile nikotin bağımlılığını kontrol altında tutamazsan içtiğin sigara sayısı ve içme sıklığı artar. Ayrıca bırakman zorlaşır. Bu sırada kilo da alabilirsin. Çünkü sigaranın yanında genelde şekerli bir çay veya kahve iyi gidiyor. Buna alıştığın takdirde ne kadar sık sigara içersen o kadar sık şeker alımı yaparsın. Bu yüzden kilo aldırabilir.

Dolayısıyla 1 paket sigara yüksek olasılıkla bağımlılık yapar diyorum ben.

Dostum ilk paket zevk vermez zaten, alışana kadar boğazına işkence gibi gelir. Alışmak istemiyor sadece bir paket içer bırakırım diyorsan hiç boşu boşuna paranı heba etme bence.

1-2 hafta devamlı içince geliyor sanırım bağımlılık duygusu.

1 dal ile denedim. Yıllarımı aldı (halen) - İrade yok dedim. 42 kilo verip,jinekomasti ameliyatına girdim. İrade çok değişken,bana sorarsan aklı olan bulaşmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…