İçenle içmeyenin arasında 5 dakika var, sigara ömrünü kısaltmaz; daha kötü bir hayat yaşamanı sağlar. Girdiğin ortamlarda leş gibi kokacaksın, dişlerin istemsizce sararacak, yoğun aktivite yaparken yorulacaksın, ileride bir çok kalp damar hastalığı ile karşılaşma riskin artacak.Yani şu şekil bir bağlantı var zaten Türkiye'de yaşıyorum hayat kötü geliyor en kötü ömrümü kısaltmış olurum zaten Türkiye'de çok yaşamak istemiyorum. Herkesin "yapma" dediği zararlı bir şeyi yapsam ne olur diye düşünüyorum. Bir de bu sigara denen zıkkımda insanlar ne buluyor bunu bilmek istiyorum.
Ülkenin durumu hep kötüydü, bugün ekonomik olarak bizim yaşadıklarımızı 70 sene önce de yaşadılar, 50 sene önce de, 30 sene önce de yaşadılar. Çoğumuz doğduğunda 2005-2015 arası dönem ülkenin kısmen rahat ettiği dönemlerdi. Çoğumuz da çocukluğunu ve gençliğini bu günlerde geçirdiği için bu gün ekonominin kötü olduğunu çok daha fazla hissedebiliyoruz. (Gençliğini 60-90 yılları arasında geçiren fosillere oranla) Yoksa aynı ekonomik sıkıntılar ülkenin her döneminde geçirildi. Emin ol ülkenin bu durumu düzelecektir. Belki 1 sene sonra, belki 5 sene sonra, belki 10 sene sonra. Ama hiçbir şey senin cebinden ve sağlığından daha önemli değil. Hem, ülkenin ekonomisinden dert yanan birinin sigara içmek istemesi de ne iş? Bir paket sigara 50 lira olmuş. Şahsen ben her gün 50 lira verecek kadar zengin değilim. Her ay kendimi zehirlemek için 1500 lira iyi para. Bu para ile 3.5 kilo et alabilirsin. Tabii etin neden pahalı olduğu ayrı bir videonun konusu ama, buraya kadar okuduysan ana temayı anlamış olmalısın.