1 Sene Bile Dolmadan 6. ve 7. Nesil Sistemlerin Çöp Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SLauGHTeRTR

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Benim gibi Aralık ve ocak ayında 6. Nesil sıfır sistem toplayanlar oldu. O zamanlar 7 nesil yoktu. Hem kur düşüktü hemde KDV indirimleri iyiydi. Topladık dizdik sistemi. Sonra 7. Nesil işlemciler ve anakartlar çıktı. 6. Nesil anakartlara BIOS güncellemesi geldi 7. Nesil işlemci takılabiliyordu ama yine 7 nesil anakartlardaki performansı vermiyorlardı. Kendimizi kandırdık. Neyse dedik zamanı gelince işlemciyi yükseltiriz sistemi kullanmaya devam ederiz dedik. Sonra 8. Nesil çıkardılar hem yeni anakartlar çıktı. 2 nesil birden çöp oldu.

Dota 2 bile 2K oynadığım oyunun performansı düşürdüler. 1080P çekmek zorunda kaldım. Oyun güncelleme yiye yiye kafayı yedi :)

Yeni bir sistem topladığımda kesin AMD Ryzen toplarım. Kafam rahat olur. Ekran kartımın da %50 performansı düşünce satarım yeni kart alırım.

İntel ile uğraşılmaz. 8. Nesil toplasan ne olacak 1 sene dolmadan 9. Nesil de çıkar. RAM fiyatları bile olmuş 415 TL üstü. 350 TL 16 GB RAM tekli alabiliyorken şimdi o paraya 8 bile alamıyorsun.

Anakart ve işlemci açısından kafam rahat olur intelle uğraşmazdım. Bizim zamanımızda Ryzen yoktu :D Satsak aynı paraya 6. Nesil sistemi satabiliyor musun? Satamıyorsun. Bu üzücü.

Sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala 4.nesil işlemci kullanan insanlar var. Ve sistemleri de mevcut oyunlarda belli ölçülerde iyi performans veriyor denilebilir.

Satış stratejisi şirketlerin her zamanki önceliği olacaktır. Kullanıcı olanların biraz daha akılcı davranmaları gerekir. Ben de 6.nesil Intel kullanıcısıyım ve sistemimin "çöp" olduğunu düşünmüyorum. Aksine beni bir süre daha idare edecektir diye düşünüyorum.
Piyasada her alanda yeni ürün çıkacaktır. Elimizdekileri uzun süreler kullanmak, kullanılabilir durumda tutmak tasarruf sağlayacaktır. "Kapitalizm oyunlarına gelmeyin".

Dostum öncelikle o RAM ile ilgili belirttiğin yorum için bir şey demek istiyorum;

Haklısın, nedense anormal bir şekilde RAM fiyatları arttı hatta piyasada en ucuz 380 TL'ye 8GB DDR4 RAM bulabiliyoruz, fakat ben bir gün RAM tavsiyesi için gezinti yaparken ucuz fiyata 8GB DDR4 3000MHz RAM gördüm, eğer ki RAM almayı düşünüyorsan bunu alabilirsin. (Anakartın uyumlu olmasına bağlı.)

F4-3000C16S-8GISB G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz bellek modülü

Neden suç AMD'de?

Edit: Alakası yok. 8. nesil olsa bile yine ayrı anakarta geçilecekti. AMD sadece bu süreci hızlandırdı. Ayrıca, AMD 4 yıl daha bu platformu destekleyecek. Intel ise hala farklı işlemci, farklı anakart tekniğini değiştirmedi. AMD'nin bu yaptığı Intel'e ulaşmamışsa, suçu AMD'ye atamazsınız. Hem ne bileceğiz? AMD olmasa belki hala I7-8700K 4 çekirdekli olacaktı.

Şaka mısın sen ya? Herkes anlayamazmış peh! Boş yorum yapma, Ryzen çıktı diye AMD de mi suç oluyor bu neyin kafası? AMD kendi yolunu izler, Intel kendi yolunu izler. Bugün Ryzen ile AMD atak yapmasaydı Intel piyasada daha da tekelleşmiş olurdu, 4 gerçek çekirdekli i3 ve 6 çekirdekli i5 modeli çıkarmak zorunda kalmazdı, rekabet her zaman kullanıcılara yarar. Yani bazen bu sitede bu fanların yorumlarını gördükçe insan gerçekten gözlerine inanamıyor, neyin fanlığını yapıyorsun anlamıyorum Intel, AMD, Nvidia size mi para veriyor bu kadar boş boş savunuyorsunuz? İnanılır gibi değil ya şimdi de Ryzen çıkardı diye AMD'ye suç atmakta ne oluyor ya?

Kendiniz açıkladınız kendi cevabınızı çelişiyorsunuz şuan. AMD olmasa İntel 2 çekirdek devam edecekti ve 6. ve 7. nesil çöp olmayacaktı. Hayır bu fanboyluk ne adama ne diyorum o ne açıklıyor. Kendi hırsından kendisi cevapladı kendi sorusunu. AMD hatalı bir şey yapmadı diyorum lafımı çarpıtma. AMD olmasa 6. ve 7. nesil çöp olmayacaktı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı