Tamamen sana bağlı bu durum, İngilizce çok kolay bana göre, 1 yılda çok rahat temel alırsın. Bu temeli orada geliştirir ve akıcı bir şekilde konuşabilirsin.
Sadece TOEFL sınavı ile Amerika'da çalışamazsın. Amerika'da çalışmak için ya çalışma iznine ya da SSN denilen numaraya yani vatandaş olmaya ihtiyacın var. Orada bir hayat kurmak istiyorsan öncelikle bir meslek sahibi olmalı, ingilizce bilmeli ve orada yaşayan eş, dost gerekiyor. Daha fazla ayrıntıya giremem.
Ben şahsi olarak almadım bu kursları. Sağda solda metheden çok. O sebeple bir araştırsın dedim. Bana kalsa şart değil. Güzel bir gramer kitabı alıp, oturup çalışırdım. Videolardan daha çok faydası olacağına da inanıyorum.
Ya oraya gidince kendiliğinden oluyor zaten. 5-6. sınıfta oradaydım şimdi mükemmel bir ingilizcem var. Lise 1'im şuan, arkadaşlarım harıl harıl çalışırken sürünürken, ben o ara DotA oynuyorum.
O kadar da değil tabii ki de. Benim lise İngilizcesi kadar bir İngilizcem vardı. b1 seviye bu iş için yeterli. Gramerleri bile İngilizce olarak baştan sona üzerinden geçmek büyük fayda sağlıyor. İngilizce kelime dağarcığı olması şart.
Orada kendiliğinden olacak dil sokak ağzıdır. Akademik çok bir şey yapamazsın. Bir dilin üzerine düşülmediği sürece mükemmel seviyeye ulaşmaz, ulaşamaz.