1 senelik sistemde FPS düşüşü

Daha fazla  
Bilgisayarı itopya.com'dan geçen sene Windows kurulu bir şekilde aldım. 1 senedir sorunsuz kullandım sonra bayağı bir şey yüklüydü ve e tuşu çalışmadığı için format attım. Microsoft'un kendi sitesinden indirdim ancak kurarken disk ayarlama esnasındayken diski tamamen silmedi ve Windows. Told dosyasında yedekleneceğini dedi. Windows'u oyle kurdum ve kurulum bittikten sonra Windows ayarlardan 290GB'lık o eskı Windows'a aıt dosyaları sildim. Tüm driverler da tam kurulu. Ancak eskisine göre oyunlarda FPS'de %20-30 arasında düşüş var. Sizce o eskı Windows dosyalarını sonradan silmem sorun mu oluşturdu. Böyle kullanmaya devam edeyim mi, yoksa Windows'u yenıden mı kurayım?
Bu arada neden ılla Windows. Told'da eskı dosyaları tutmak istiyor anlamadım. İstemiyorum seçenegi de yoktu. Sizce performans mı o mu etkılıyor? Sizce bu Windows'u kullanayım mı yoksa tekrar mı kurayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverları düzgün kurdunuz mu? Belki OC yapıp göndermiş olabilirler kartı. Kartın yazılımını kurup "Gaming mode" "OC mode" falan açmayı deneyin.

Dediğiniz yeri bulamadım. OC yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim detaylı anlatabilir misiniz lütfen?
Sorunlar yaşamış pek çok insan var. Sizin yaşamamış olmanız sorunsuz olduğu anlamına gelmemeli diye düşünüyorum. Yanlış sürücüler kurabiliyor. Hatalara sebep olabiliyor. Windows Update kullanmak ve bazı sürücüleri elle kurmak çok daha mantıklı bir seçim.

Aynen dediğiniz gibi yapmıştım ancak son durum bu başka öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• 323.PNG
    323.PNG
    16,3 KB · Görüntüleme: 37
  • afterburner1.PNG
    afterburner1.PNG
    123,5 KB · Görüntüleme: 43

Kusura bakmayın geç döndüm. Ayarlar normal gözüküyor. Yine Afterburner içinden Oyun içi OSD ayarlarını yapıp oyun içinde GPU, CPU kullanımına bakmanızı tavsiye ederim bir anormallik var mı diye. Rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son olarak bilgisayara tekrar format atmayı deneyebilirsiniz. Bazen tuhaf şeyler olabiliyor.
Oyunlar eskisi ile aynı ayarlarda çalışıyor değil mi. Yanlışlıkla grafik ayarlarını değiştirmiş olabilir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı