1 Tane Ölü Piksel için Monitör değiştirmeye gerek var mı?

Kanunen bir ölü piksel dahi ayıplı ürün sayılıyor fakat teknik servisler genelde bir ölü piksel için iade/değişim kararı vermiyorlar. Yine de servisi arayıp bilgi almanızı öneririm.

Ben geçen yıl efsane cuma indiriminde 24" olan modeli aldım. 1 adet ölü piksel çıktı. Uygun fiyattan aldığım için değişim istemedim çünkü değişim yapmayacaklarını direk iade alacaklarını biliyorum. 1 yıldır kullanıyorum çoğalma olmadı ve o pikseli özellikle aramadıkça hiç görmedim. Ama ürünü standart fiyattan almış olsam iade ederdim.
Fakat tek fark bende sonradan çıkmadı kutudan direk böyle çıktı, ve sonrasında hiç yenisi çıkmadı.

Benim tavsiyem önce servis ile iletişime geçin. Fakat elektronik posta ile yazışın. Mail ile yazışmalar kanıt niteliğinde sayılıyor. Genelde mail ile yazışmalarda çok dikkatli olurlar telefonda konuştukları gibi insanla dalga geçer gibi konuşamazlar.

Ben de internetten aldığım benQ monitörümde yeşil bir ölü pikselle karşılaştım. Ürün açılmış üründü. Muhtemelen biri iade etmiş onu da bana yolladılar. Şirketi aradım ürün açılmış geldi üstünde ölü piksel var dedim. İade falan yok dediler. Ben de bu ölü pikseli gözümde çok büyüttüm. Ona masaj yaptım iğne batırdım, her türlü şeyi yaptım. Ama yıllar geçti artık onu görmüyorum bile. Varlığı yokluğu bir benim için.

Aynı sorunla karşılaştım verilen cevap bu.
Screenshot_20190914-093854909.jpg

Aynı sorunla karşılaştım verilen cevap bu.Eki Görüntüle 438217
Sadece bu metni 1 ay önce görsem msi almazdım.Ne yapmalıyım arkadaslar sizce iki gün sonra üniversite başlıyor,bu işi babamla halletmek zorundayım.
Servise yollasam 1 tane olduğu için geri gönderirler mi ?
Cidden şu an monitöre kafa atıp 4-5 tane çıkartasım var bu ne saçma iş ya!

Sadece bu metni 1 ay önce görsem msi almazdım.Ne yapmalıyım arkadaslar sizce iki gün sonra üniversite başlıyor,bu işi babamla halletmek zorundayım.
Servise yollasam 1 tane olduğu için geri gönderirler mi ?
Cidden şu an monitöre kafa atıp 4-5 tane çıkartasım var bu ne saçma iş ya!
Almıyolarsa peşine düş yine halledemedin üzülme dostum. Gözün alışır zamanla.

Burdan da ders çıkardım artık her indirimde gördüğüm şeyi araştırmadan kesinlikle almayacağım normalde asus bir monitöre araştırıp karar vermiştim lakin vatana gitdiğimde bu monitörü stantda indirmde (yaklaşık 400 TL ) görünce çok beğenip almıştım bu da bana ders olsun.Bugün vatana gidip soracağım.Olmadı 2 yıl garanti süresi varmış,3 tane çıkmasını bekliyeyim hiç mi çıkmasın bir daha vallahi bilemiyorum artık :)
Aynı sorunla karşılaştım verilen cevap bu.Eki Görüntüle 438217
Hocam ne yaptınız sonra ?

Burdan da ders çıkardım artık her indirimde gördüğüm şeyi araştırmadan kesinlikle almayacağım normalde asus bir monitöre araştırıp karar vermiştim lakin vatana gitdiğimde bu monitörü stantda indirmde (yaklaşık 400 TL ) görünce çok beğenip almıştım bu da bana ders olsun.Bugün vatana gidip soracağım.Olmadı 2 yıl garanti süresi varmış,3 tane çıkmasını bekliyeyim hiç mi çıkmasın bir daha vallahi bilemiyorum artık :)

Hocam ne yaptınız sonra ?
Atılan e-posta uğraşma hevesimi kırdı. Öyle kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı