1 TB HDD + 512 GB SSD vs 2 TB SSD

HDD önerenlerin SSD kullandığından şüpheliyim. Bir kere SSD dolmaya başladığı zaman yavaşlamaz ama HDD yavaşlar. Ayrıca SSD defrag gerektirmez çünkü elektronik depolama yapar, böylece zaman içerisinde hızında eksilme çok çok az olur. Üç kuruş için ileride pişman olmaya değeceğini sanmıyorum, bütçeniz varsa SSD alıp geçin.

İkisinin de kullanım alanları zamanla ayrıldı zaten kimsenin artık ihtiyacı olmadıkça HDD alacağını sanmıyorum. Genelde slot sıkıntısı, yüksek depolama ihtiyacı ve bütçe meselesi sebebiyle tercih ediliyor, zaten her bilgisayarda en az 1 TB SSD olmalı bunda hepimiz hemfikirizdir diye düşünüyorum ama fazladan depolama istediğimizde de SSD'ler bize pek bütçe dostu bir fatura çıkarmıyorlar. Aynı depolama alanı için HDD için 3K ödenecekse SSD için 10k ödenmesi gerekiyor.

İkisinin de kullanım alanları zamanla ayrıldı zaten kimsenin artık ihtiyacı olmadıkça HDD alacağını sanmıyorum. Genelde slot sıkıntısı, yüksek depolama ihtiyacı ve bütçe meselesi sebebiyle tercih ediliyor, zaten her bilgisayarda en az 1 TB SSD olmalı bunda hepimiz hemfikirizdir diye düşünüyorum ama fazladan depolama istediğimizde de SSD'ler bize pek bütçe dostu bir fatura çıkarmıyorlar. Aynı depolama alanı için HDD için 3K ödenecekse SSD için 10k ödenmesi gerekiyor.
Maliyeti fazla olabilir, bu doğru ama avantajlarını saydığınız zaman bu olağan bir durum. Depolama için de SSD alınması mantıklı, çünkü büyük video veya fotoğraf veriniz olduğunu varsayarsak; HDD veri tarama konusunda yavaştır, çünkü okuma başlığının istenen veriyi bulabilmesi için tüm diski dönerek verinin durduğu alanı bulması gerekir. SSD'de ise depolama modülü her veriye bir kimlik atar ve o veri çağrılacağı zaman o kimlik üzerinden direkt olarak nerede olduğunu bulur ve anında o veriyi çekmeye başlar. Depolama konusunda aradaki fark budur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı