1 TB M.2 SSD vs 1TB HDD ve 500 GB M.2 SSD

Hard diski gerekmedikçe kasana takma bence 1 TB sadece SSD çok daha mantıklı olur. Ben 8 TB dizi-film arşivi için kullanıyorum fakat bu kadar yere ihtiyacım olmasa asla kullanmam. Windows kurulu olmamasına rağmen sistemin hızını etkileyen ayrıca ses yapan bir parça.

Oyunlarda bölüm yükleme süreleri açısından NVME M2 SSD ve SATA SSD/SATA M2 SSD arasında ortalama 1 saniye fark var.
Önerim 1 TB SATA SSD almanız olur. M2 SSD'ler iki çeşittir SATA ve NVME. SATA SSD ve SATA M2 SSD'ler aynı hız sınırına tabidirler. Maksimum 500-600 MB okuma-yazma oranı gibi bir limitti bu sanırsam.
NVME M2 SSD'ler asıl hızlı olanlardır ama oyunlarda ortalama 1 saniye fark yaratıyorlar. Youtube'da NVME vs SATA gaming performance yazarsanız birsürü video ile fikir edinebilirsiniz.

SSD oyunların hızlı açılmasını sağlayacaktır. Sadece oyun ve gündelik kullanım için M2 bence gereksiz harcama olur. Kaliteli bir SSD almak daha mantıklı olacaktır. SSD ve M2 Arasındaki farkı oyunlarda pek hissedemeyebilirsiniz. Dosya aktarım, Render işiniz yoksa SSD almak daha hesaplı olacaktır.

HDD yerine M2 SSD kullanmak ve mümkünse tabi ki bütçen dahilinde en yüksek kapasiteye sahip olanı almak çok daha iyi. Zira kapasite yetersiz geldikçe 128 GB, 256 GB, 512 GB vs vs gibi PC'de birden fazla düşük kapasiteli SSD bulundurmak çok da işe yaramayacaktır, çzellikle oyunların boyutlarının ne kadar arttığını ve yeni nesil ile birlikte ne kadar daha artacağını da düşünürsek.

Fakat mevcut bütçen ile en yüksek kapasiteli M2 SSD'yi almak isterken de herhangi bir SSD'yi almanı tavsiye etmem. Daha iyi bir performans için özellikle kapasitw daha düşük olsa da DRAM öbellekli bir M2 SSD almanda fayda var performans açısından. Zira olmayan M2 SSD'ler bazı durumlarda mekanik HDDlerden bile yavaş olabiliyor.

Bütçene göre oyun için en yüksek kapasiteyi istiyorsan sistemi kuracağın daha düşük kapasiteli bir M2 SSD ile birlikte maksimum kapasitede bir mekanik HDD alarak da kullanmanda performans açısından büyük bir kaybın olmaz.

Mekanik HHDleri tek başına kullandığında disk aynı zamanda hem sistemin(OS) taleplerini hem de oyunun taleplerini yerine getirmeye çalıştığı için performans kaybı yaşarsın. Fakat sistem SSD'ye kurarak oyunları mekanik diskten çalıştırman durumunda mekanik disk sadece oyuna ait verilere dedike olacağı için sistem ve oyunun SSD'ye kurulduğu bir duruma kıyasla oyun performans kaybın ortalama %3-%5'i aşmaz.

Amacın sadece performans ise DRAM önbellekli mümkün olan en yüksek kapasiteye sahip M.2 SDD, eğer aynı zamanda belirli bir bütçe kısıtı ile maksimum kapasite ise DRAM önbellekli sistem için yeter kapasitede bir M.2 SSD ile maksimum kapasitede bir mekanik HDD kullanmanı öneririm. Tercih senin...

Kingston A2000 M.2 Nvme ssd almayi dusunuyorum.M.2 ssdyi sata ssd ye tercih etmemim sebebi aralarindaki fiyat farkinin az olmasi,küçük olmasi ve(yanlis biliyorsam beni duzeltin lutfen)ömürleri sata ssdye kiyasla daha uzun.
Yazılan yorumlara bakarak 1tb m.2 ssd almanin daha iyi bir seçenek oldugu kanısına vardım.

Kingston A2000 M.2 Nvme ssd almayi dusunuyorum.M.2 ssdyi sata ssd ye tercih etmemim sebebi aralarindaki fiyat farkinin az olmasi,küçük olmasi ve(yanlis biliyorsam beni duzeltin lutfen)ömürleri sata ssdye kiyasla daha uzun.
Yazılan yorumlara bakarak 1tb m.2 ssd almanin daha iyi bir seçenek oldugu kanısına vardım.
Ömür meselesinin sata olup olmamsıyla ilgisi pek yok. Yeni nesil SSD'ler M2 formatında yapılıyor. Bunların çoğunda da yeni teknolojilerle paralel olarak ömrü daha uzun modeller de öne çıkıyor. Samsung Pro SATA SSD diğer marka NVME M2 SSD'lerden daha uzun ömre sahip mesela.
Ezberden gitmektense resmi sitelerindeki teknik özelliklere bakmak daha güvenli bir seçenek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı