1 TB SSD alınır mı?

Makaleler
12
Yer
Paradis
Merhaba, benim sistemim toplam 1,5 TB depolamaya sahip. Yani 500 GB M.2 SSD var, bir de 960 GB SATA var. Ama fazla oyun oynadığım için muhtemelen. Depolama yetersiz geliyor gibi. HDD fiyatlarına baktım, onlar da 1.5k neredeyse. Sizce alınır mı? Şu an ucu ucuna kurtarıyor gibi.

Ben 3 farklı disk kullanıyorum Total'de 1 TB tarzı bir şey yapıyor, bana yeterli oluyor. Oynamadığım oyunları siliyorum.

Bir bakın isterseniz oynamadığınız oyunları silmeyi deneyin. O kadar masrafa gerek yok.

Onun dışında lazım ise alınabilir.

960 + 500 SSD fazlasıyla yeterli. Bende yalnızca oyunlar için kullandığım SATA 500 GB + 240 GB SSD var yetiyor. M.2 SSD'mde yalnızca programlarım kurulu. Ivır zıvır şeyleri de 1 TB HDD'ye kuruyorum. Yerim kısıtlandığı zaman kullanmadığımı / oynamadığımı silip devam ediyorum bence gerek yok 1 TB bir SSD'ye masraf yapmaya.

Merhaba, benim sistemim toplam 1,5 TB depolamaya sahip. Yani 500 GB M.2 SSD var, bir de 960 GB SATA var. Ama fazla oyun oynadığım için muhtemelen. Depolama yetersiz geliyor gibi. HDD fiyatlarına baktım, onlar da 1.5k neredeyse. Sizce alınır mı? Şu an ucu ucuna kurtarıyor gibi.

Bende tek 500 GB NVMe M.2 vardı bende 1 TB SATA aldım acaba dedim budamı fazlada iade etsemmi kafasıydayken ürünü alalı 1 ay geçti tabii Amazon'dan aldım belki Amazon yine iade alır.

Güncel oyunlara baktığımızda HDD biraz yavaş kalıyor gibi yükleme ekranında. Okuma yazma hızı dersen tabii ki M.2 ve SSD gelir ilk sırada. Ayrıca oyun boyutları resmen 120 200 GB gibi boyutlara dayandı. Ben M.2 derim almışken en iyisini alıp köşeye çekilmek. Ama fark ettim de düzenliyorum.Bence depolama yeterli gibi. Ben oyunu bitirdikden sonra siliyorum. Tabii amaç koleksiyon falansa bir şey diyemem yapanlar var.

Son düzenleme:
Oyun bazında örnek vermek gerekirse; oyunlar hazır yüklü olsun istediğim zaman girip oynayabileyim düşüncesindeyseniz yüksek depolama şart ama oynamadığınız oyunları yada bitirdiklerinizi silip elinizdeki depolama alanıyla da idare edilebilir. Tamamen sizin konforunuza ve bütçenize kalmış. Şahsi görüşüm budur.

Merhaba,

Depolama ihtiyacı kişiye göre değişebiliyor. Örneğin, MacBook Pro ile yaklaşık 15 TB depolama kullanıyorum. Gereksiz dosyalarınız varsa silebilirsiniz ya da buluta yedekleyebilirsiniz ve masraf yapmamış olursunuz. Kullanımınızı hesapladığınızda gerçekten daha fazla depolamaya ihtiyacınız oluyorsa yeni disk almayı düşünebilirsiniz. HDD'ler artık çok yavaş kalıyor ve vakit gerçekten değerli. Özellikle HDD'ye ihtiyacınız yoksa SSD alabilirsiniz. Depolama alanınızı yükseltmek çok masraflı değil ve uzun bir süre boyunca yeni bir diske ihtiyacınız olmuyor. SSD almak için vereceğiniz fazladan paraya gerçekten çok ihtiyacınız yoksa zamandan tasarruf etmek iyi bir tercih olur.

Teşekkür ederim herkese. Şu anlık birkaç şeyi sildim, günü kurtardım denilebilir. Yine böyle bir duruma düşersem alırım.

Ya arkadaş bende diyorum bu 1 TB'lık disk nasıl doldu. Babam geçen bilgisayarı kurcalıyordu, sistem geri yüklemeye benzer bir sembolü olan, dosya gibi bir şey vardı. Onu sildim, 400 GB yer açıldı neredeyse.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı