1 TB SSD önerisi

Bütçe 3000TL. Şu anki SSD sökeceğiz o zaman 1TB için ama işte o veri aktarımını nasıl yaparım vs.

+ Takmak için ekran kartını mı sökeceğim?

Ekran kartını söküp slota takman gerek videosu vardır.

Evet. Hatta rahat işlem yapabilmek için anakartı falan da sökmelisiniz.

Anakart sökülürse çok uğraştır çıkarmadanda yapabilirsiniz.
 
Yine herkesin bir şeyler tavsiye edip kimsenin bir şey bilmediği bir konu olmuş, anakartı sökmen lazım diyen bile var :D
 
Bütçe 3000TL. Şuan ki SSD sökeceğiz ozaman 1TB için ama işte o veri aktarımını nasıl yaparım vs. 2tb de olabilir

+ Takmak için ekran kartını mı sökeceğim?




Kioxia Exceria Pro ve KC3000 yakın kalite diskler fakat ikisinden de tam hız alamazsın anakartın PCIe 4.0 desteklemediğinden. Veri aktarımı için bir USB M.2 SSD kutusu alabilirsin veya bilgisayarcıdan yardım alabilirsin. Ekran kartın x1 slotunun üstünü kapattığından dönüştürücü kullanamazsın.
 



Kioxia Exceria Pro ve KC3000 yakın kalite diskler fakat ikisinden de tam hız alamazsın anakartın PCI-e 4.0 desteklemediğinden. Veri aktarımı için bir USB M.2 SSD kutusu alabilirsin veya bilgisayarcıdan yardım alabilirsin. Ekran kartın X1 slotunun üstünü kapattığından dönüştürücü kullanamazsın.

Bence anakartı tam hız vermeyeceği için en matıklısı aynı fiyata daha fazla disk ben g2'yi tercih ederdim ama diyorsanız ben anakartı ileride değiştiririm o zaman Pro alın.
 
ben anlamadım daha net açıklama bekliyorum (Eskisini söküp 1 VEYA 2TB SSD takacakmış gibi tavsiye verebilirsiniz) ama eski ssdekileri nasıl yeniye geçiricem
 
Anakartı sökmek çok mantıklı. Ben anakartı sökmeden takmaya çalıştım ve vida güç kaynağının içine düştü ( güç kaynağı altta takılı ). O yüzden anakartı sökerek takmak en mantıklısı.
 
Ben anlamadım daha net açıklama bekliyorum (eskisini söküp 1 veya 2TB SSD takacakmış gibi tavsiye verebilirsiniz) ama eski ssdekileri nasıl yeniye geçireceğim.

Hocam bildiğim kadarıyla onu yapmak için anakartta iki slot olması lazım yani dosya aktarımı için başka yöntemler varsa bilmiyorum.
 
Ya böyle anakartı ekran kartını çıkarmadan takılan bir şey vardı monte etmeye gerek olmadan benım pcye hangisi uyarki
 

Geri
Yukarı