1 uzun, 1 kısa ve 1 uzun BIOS hata sesi

• Konuyu başlatan 43385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.886

43385

Kilopat
Bilgisayarımı birkaç saat kapalı tuttuktan sonra tekrar açtığımda BIOS ekranı gelmeden"1 uzun, 1 kısa ve 1 uzun" şeklinde bip sesi alıyorum. Ama kapatıp hemen tekrar açsam bu ses gelmiyor. 3 gün önce yeni ekran kartı aldım, aldıktan sonra da BIOS güncelleyip Precision Boost Overdrive (PBO) özelliğini kapattım. Şimdi PBO özelliğini tekrar açıp yarın akşam kontrol edeceğim ses gelip gelmediğini, sizlere de sormak istediğim bu bip sesinin tam olarak ne anlama geldiği, bu bahsettiğim özellikten dolayı hata veriyor olabilir mi?

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Anakart: MSI B350M PRO-VD Plus
  • RAM: 2x8 HyperX Fury 2666 DDR4
  • GPU: MSI RX 5700 Mech OC

Son düzenleyen: Moderatör:
* 1 uzun 2 kısa bip
Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
* 1 uzun 3 kısa bip
Ekran kartı arızası
* 2 uzun 1 kısa bip
Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı)
Birçok kısa bip sesi ise anakartınızla alakalıdır.

Emin olamıyorum çıkan bip seslerinden öyle çok kısa veya çok uzun ötmedi birbirine yakın ama farkı anlayamadım, ekran kartına işaret ediyor ben de araştırmıştım bu sesleri ama bios güncelleyene kadar ve PBO kapatana kadar 2 gün problem yoktu. Bakalım PBO geri açtım bir gelişme olursa yazarım. Sorun karttan kaynaklıysa da garantiye gönderirim

Bu 5000 serisi nedense hep sıkıntı çıkarıyor. Tüm forumlarda ya ekran çok sık olmamakla beraber gidip geliyor falan. Tuhaf gerçekten.

Bu 5000 serisi nedense hep sıkıntı çıkarıyor. Tüm forumlarda ya ekran çok sık olmamakla beraber gidip geliyor falan. Tuhaf gerçekten.
Çoğu ekran gidip gelme sorunu kablo kaynaklı. Yeni kartlarda DVI portu olmadığı için insanlar dönüştürücü alıyor veya sertifikasız, dandik DP kablo aldığından dolayı ekranda göz kırpma vs. oluyor. Bizzat yaşadım.

Çoğu ekran gidip gelme sorunu kablo kaynaklı. Yeni kartlarda DVI portu olmadığı için insanlar dönüştürücü alıyor veya sertifikasız, dandik DP kablo aldığından dolayı ekranda göz kırpma vs. oluyor. Bizzat yaşadım.
Hadi ya?! Bizim arkadaş da DVI dönüştürücü kullanıyor. Sagol dostum. Soyleyeyim de bir monitore de kiysin bir zahmet 😃

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı