1 uzun 2 kısa bip sesi sorunu

NEMRUT of Rivia

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, şimdi size anlatacağım şeyleri dikkatlice dinleyin. Ben ortalama 1 veya 1.5 ay önce bilgisayar toplamıştım topladıktan 1 hafta sonra mavi ekran hatası almaya başladım ve yapmadığım şey kalmadı ve en son chipset güncellemesi yaptım ve 3 haftadır hata almıyorum, mavi ekran hatasını aldığımdan beridir bilgisayar 1 uzun 2 kısa ötüyor araştırdım bunun ekran kartından olabileceğini söylediler çözümlerine baktım ama bir sonuç bulamadım ama benim sorunumda bir tuhaflık var aşağıda belirttiklerimi dikkatlice okuyun!

1: Bilgisayar her açıldığında ötmüyor haftada 1 veya haftada 2 kez ötüyor.
2: Bilgisayar ötse de ötmese de bilgisayar açılıyor ve rahat bir şekilde oyun oynayabiliyorum sanki bir sorun yokmuş gibi sadece öttüğü zaman ekran 3 4 saniye daha geç açılıyor.
3: Bilgisayar her açıldığında bir anlık yüksek bir fan sesi ile açılıyor sonra geri normal ses seviyesine iniyor bu normal bir olaymı bilmiyorum bunu cevaplar mısınız?
4: Bilgisayar her açıldığında anakartın üzerindeki LED ışıklar tek tek yanıyor sonra sönüyor bu normal bir şey mi bunuda cevaplarsanız memnun olurum.

Evet benim sorunum bu kafam çok karışık diğer sorunlara benzemiyor gibi sizce neden öyle bir ses çıkartıyor?

Ekran kartı arızası.

Ledler normal olmalı, MSI anakartımda da var. Ötmesi bir hata anlamına gelir ama devamlı olmuyormuş ilginç. Bir ara bende boot etmiyordu ve kitleniyor'du bip sesi de çıkıyordu bios pilini çıkartıp elektriği boşaltarak düzelltim.

Ayrıca modellerde fark edecektir markanın destek sayfasına göz atın.

Hocam, 3 nolu sorunuzun cevabı normal. Yaşadığınız bellek hatası da olabilir. RAM veya RAM'ler için tek olarak test yapın. Bu tip sorunları tespit etmek zor olabilir.

Hocam, 3 nolu sorunuzun cevabı normal. Yaşadığınız bellek hatası da olabilir. RAM veya RAM'ler için tek olarak test yapın. Bu tip sorunları tespit etmek zor olabilir.

RAM testi yaptım ama hata çıkmadı 1. çıkartıp 2. sulota taktım gene sorun yok.

Sistemim:
MSI RTX 2060 Super.
MSI MAG A520M Vector Wi-Fi.
AMD Ryzen 5 3500X.
G.Skill ripijaws 3000MHz 8+8=16 GB
Xigmatek İstanbul kasa + 650W güç kaynağı.
Crucial 480 GB SSD.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı